blodtryck nivåer hos barn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-17
Normalt blodtryck nivåer hos barn är baserade på ålder och höjd. Enligt National Heart, Lung and Blood Institute, en division av National Institutes of Health, har de genomsnittliga blodtryck nivåer hos barn ökat under åren, i direkt proportion till stigande fetma nivåer. Även små förändringar i ett barns blodtryck kan tyckas obetydlig, läkare varnar för att för varje eller varannan procentenheters ökning i systoliskt blodtryck, barnets risk för att utveckla unga ökar vuxen hypertoni med 10 procent.

Du behöver:.
progesteron filofax eller CalendarPregnancy Test

Mätning

The American Heart Association rekommenderar att barn börjar ta emot regelbundna kontroller blodtryck så unga som tre år gamla för att fånga tecken på prehypertension och andra förändringar som kan vara skadliga. Även livsstilsförändringar kan snabbt häva effekten av högt blodtryck hos yngre barn, förhöjda värden kan också ange andra komplikationer såsom hjärt-och njursjukdom eller en negativ reaktion på läkemedel. Genetiska faktorer spelar en roll i utvecklingen av högt blodtryck, men den ökande förekomsten av prehypertension ses över alla raser och kön.

Medelvärden

Den normala behandlingen för en 1-årig av medianinkomsten höjd är 37 diastoliskt över 83 systoliskt. Ranges variera upp till 66 över 114 för de längre barn i samma åldersgrupp. Blodtrycksvärden öka med barnens ålder, eftersom deras blodkärl blir större och deras kroppar blir att kräva en högre tryck. En genomsnittlig 6-åriga bör vara i intervallet 98 över 55, medan vanligtvis en 17-årig mäter ca 119 över 67, mycket nära en frisk vuxen blodtryck.

Risker

Barn med förhöjda värden blodtryck är i riskzonen för att utveckla högt blodtryck, typ 2 diabetes, hjärt-och kärlsjukdomar och sömnapné. Barn som rutinmässigt närvarande med höga värden blodtryck är benägna att fortsätta med ohälsosam livsstil praxis som leder till vuxen debut av samma åkommor. National Institutes of Health rapporterade en nästan 5 procentig ökning av överviktiga barn, och högt blodtryck, från 1994 till 2000.

Behandling

Barn med högt blodtryck behandlas på ungefär samma sätt som vuxna, med livsstil förändringar är den första försvarslinjen. Goda kostvanor, högt i färsk frukt och grönsaker och fullkornsprodukter, liksom minskning av socker och bearbetade produkter mjöl kan hjälpa barn gå ner i vikt och därefter sänka blodtrycksmätningar. Ökad aktivitet, inklusive kardiovaskulära motion dagligen, är ett viktigt verktyg i kampen mot fetma. Barn med diagnosen prehypertension får släppas ut på mild mediciner blodtryck tills de farliga avläsningar kan sänkas.

Prejudikat

Forskning vid Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health visar att barn med högt blodtryck växa upp och bli vuxna med högt blodtryck. Livsstilsmönster börjar dyka upp tidigt och ofta anger tonen för en vuxnas val senare i livet. Blodkärl och vaskulära system försvagas hos barn med förhöjda blodtryck och prime den vuxna för allvarliga hjärt-kärlkomplikationer. Rapporter visar att mer än 60 procent av de nästan 73 miljoner vuxna med högt blodtryck i USA hade högt blodtryck och tecken på prehypertension som barn.

Previous:nothing Next:funktion av prostata

Relaterade artiklar


 • hur man bär kontakter
 • hur man får hjälp för din autistiska barn
 • vad som är grundläggande livsuppehållande?
 • hur man detox med alger
 • kolsyrat vatten kontra vanligt vatten
 • vad är kroppens inbyggda mekanismer för att hantera smärtan?
 • hem rättsmedel för förkylningar i spädbarn
 • Hur man själv ANVÄNDA KATETER (in och ut kateter)
 • hur man kan beräkna din menstruationscykel förfallodagen
 • hur man kan vara till hjälp att en gravid vän
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com