de första symtomen på klimakteriet

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-18
Klimakteriet, en fas som markerar fasta slutet av menstruation och fertilitet, är en naturlig biologisk process och är en normal del av varje kvinnas hälsa. Medan många kvinnor upplever symtom på trötthet, känslomässiga och fysiska obehag och kramp, de tidigaste symtomen ofta är mycket mer subtila Betydelse En kvinna har officiellt börjat genomgå klimakteriet när det har gått ett år sedan hennes sista perioden. I USA är den genomsnittliga åldern för kvinnor som genomgår klimakteriet 51. När klimakteriet börjar, börjar äggstockarna att göra mindre östrogen och progesteron, två hormoner som hjälper till att reglera menstruationen. Denna process börjar vanligtvis i en kvinnas sen 30-talet, då färre potentiella ägg mognar i äggstockarna. Under denna tid, är ägglossning mindre förutsägbar, och därmed minskar fertilitet, kanske på grund av hormonella förändringar i kroppen.

Symptom på Perimenopause

Perimenopause, en naturlig process som uppstår när en kvinna är fortfarande mens, ofta är uppkomsten av klimakteriet. Trots att kvinnan fortfarande är ägglossning, börjar hon att uppleva klimakteriebesvär, inklusive upp-och nedgångar i hormon nivå och humörsvängningar. Kvinnor kan också uppleva värmevallningar och ömhet i brösten under denna period. Generellt varar perimenopausen fyra till fem år innan de ger vägen till klimakteriet.

Tidiga symptom på klimakteriet

Det tidigaste symptom på klimakteriet är bristen på regelbunden mens. Eftersom läkarna anser klimakteriet ske ett år efter den sista perioden, det första symtomet en kvinna vanligtvis erfarenheter upprepas missade perioder. Ytterligare tidiga symtom är minskad fertilitet, torrhet i slidan, störde sömnen och humörsvängningar. En kvinna kan också uppleva värmevallningar, och se en ökning av bukfetma och en gallring av hår. Bröst ibland också förlorar sin fullhet.

Tidigare uppkomsten av klimakteriet

Trots att den genomsnittliga åldern för män som genomgår klimakteriet är 51, någon kvinna upplever klimakteriebesvär tidigare om de har genomgått tidigare medicinska förfaranden eller villkor, inklusive vissa hysterektomi förfaranden, kemoterapi eller strålterapi, eller för tidig ovariesvikt. Under en hysterektomi, är en kvinnas livmoder avlägsnas men äggstockarna fortsätta att släppa äggen, men om en kvinna genomgår en total hysterektomi eller bilateral ooforektomi, kan klimakteriet börja med någon pre-menopausala symtom. Kemoterapi och strålbehandling kan också leda till klimakteriet, vilket leder till värmevallningar och uppkomsten av klimakteriet. Prematur ovarial svikt som resulterar också i en tidigare klimakteriet. Cirka en procent av kvinnor upplever klimakteriet före 40 års ålder.

Söker medicinsk Uppmärksamhet

Medan klimakteriet är en naturlig biologisk process, det är viktigt att kommunicera med din läkare i början av perimenopause och klimakteriet. Om du har missat en tid men är osäker på om klimakteriet har börjat är det viktigt att träffa en läkare för att avgöra om du är gravid. Generellt läkare ta en anamnes, genomföra en bäcken examen och i förekommande fall, för ett graviditetstest. Det är också viktigt att söka läkare om du får blödningar från slidan efter klimakteriet.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till näsblod hos barn?

Relaterade artiklar


 • partum depression symtom
 • tidiga symtom på drogmissbruk bland tonåringar
 • hur man underhåller en blodsockernivån
 • naturligt sätt för rengöring kroppen
 • Hur man själv ta hand om massörer
 • symtom av rotavirus hos ett barn
 • orsakerna till den låga progesteron
 • information om gallsten
 • hur man kan stoppa ett väsande hosta
 • elektrisk muskelstimulering behandling av ärrvävnad på knäet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com