de första tecknen på influensa

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-21
Om du plötsligt får feber av 100,4 F eller högre, extrem trötthet, muskelvärk, huvudvärk och en torr hosta, är chansen att du har influensa. Om dessa symptom uppträder under januari eller februari, eller om du har varit utsatt för någon med influensa, är sannolikheten för influensa ännu större

Du behöver:.
Ditt husdjur recept från din veterinär

När ska träffa en läkare

Genom att erkänna de första tecknen på influensa och se din läkare inom de första 48 timmarna, kan du få medicin som kommer att förkorta sjukdomen och minska dess symtom. Om du är en äldre vuxen, om du har andra medicinska åkommor eller om symtomen är allvarliga, se en läkare även om du inte kan nå dit inom de första 48 timmarna. En potentiell risk för influensa är att det kan förvandlas till lunginflammation. Dessa symtom är hosta som producerar slem och skarp smärta när andas djupt. Se en läkare omedelbart om dessa symptom uppstår.

Hem Behandling

för att behandla symtom hemma få minst sju timmars sömn varje natt och dricka vatten, te, buljong eller juice tills urinen är blek eller klar. Den värk och smärta av influensa kan få hjälp av Tylenol, Alvedon eller Motrin. Håll dig varm och undvika torr luft. Influensa är mycket smittsam, så begränsar din kontakt med andra.

Om Influensa

influensa (influensa) är ett virus som angriper andningsorganen. Varje år i USA mer än 200. 000 människor på sjukhus med influensa komplikationer, och 36. 000 dör, enligt Centers for Disease Control (CDC). Det bästa sättet att förebygga influensa är att få en influensa skott årligen, undvika kontakt med människor som är smittade och tvätta händerna. Rutin fysisk aktivitet och en hälsosam diet också kommer att bidra till att stärka ditt immunförsvar.

Virustyper

Det finns tre kategorier av virus som orsakar influensa, som kallas typ A, B och C. Typ C utgör den lägsta hot, i att det är stabilt och vi vet hur man behandlar den. Typerna A och B ändras konstant, vilket gör dem svårare att förebygga och behandla. Typ B tenderar att ha små utbrott, och medicin kan oftast ligga steget före det genom att justera influensavaccin årligen. Typ A inträffar varje eller två generationer och kan vara förödande. Det värsta utbrottet vi har sett i USA var 1918 och dödade 50 miljoner människor världen över.

Hur influensa sprids

Influensa sprids via luften och bor på ytor. Smittade människor släpper ut virus genom nysningar, hosta eller ens tala. Du kan andas viruset direkt eller peka på en yta viruset landade och sedan rör vid ditt ansikte. Människor som har hög risk för influensa bör vara särskilt noga med att undvika att bli smittade. De omfattar personer med diabetes, personer med lung-, hjärt-eller njursjukdom, människor med hiv, personer över 50 år, gravida kvinnor och sjukvårdspersonal.

Previous:nothing Next:spädbarn sköldkörtelproblem

Relaterade artiklar


 • Hur man blir immun mot influensa
 • hur man ska återgå krypa återkalla produkter cookie degen
 • chockerande fakta om rökning
 • fentermin effekter på ett foster
 • vad är orsakerna till gula tånaglar?
 • hur man förebygger ont i lederna när du drar ogräs
 • riskfaktorer för missbruk
 • hur man hanterar en bipolär make
 • tung period symtom
 • Hur fungerar ett aqua-chi arbete?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com