effekterna av anestesi på barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-25
Barn kan behöva bedövning av olika anledningar: kirurgiska ingrepp, tandvård eller till och med enkla nålstick. Som en allmän regel, biverkningar av narkos är minimala, oavsett om den är aktuell eller narkos, men det finns några frågor som tagits upp om säkerheten i allmän anestesi hos spädbarn

bedövningssalva

bedövningssalva kan tillämpas genom att bara badda eller gnugga bedövningsmedel i barnets hud eller genom nya metoder, bland annat plåster och tryck pumpar. Dessa används för att hjälpa barn att undvika smärta från mindre ingrepp, inklusive blod drar och nålstick. Förutom att ta bort den fysiska smärtan kan bedövningssalva också bidra till att undanröja den oro och rädsla barn känner smärtsamma ingrepp. Risker och biverkningar är minimala, med allergiska reaktioner som den vanligaste.

Narkos

narkos på barn används för att sätta barnet att sova. Det finns två vanliga sätt att förmå anestesi. I inandning induktion, bär barnet en mask som täcker munnen och näsan. Anestesigas strömmar genom masken, och barnet kan glida iväg utan smärta. Ett annat alternativ är IV (intravenöst) induktion, som kräver bedövning som ges via en kateter i en ven. Om induktion kommer att IV kommer många narkosläkare valde att använda en bedövningssalva på injektionsstället. Oavsett metod, är resultatet detsamma:. Barnet är sederad och sover för de nödvändiga medicinska eller odontologiska förfarande

biverkningar

Biverkningar är inte extremt vanligt, men när de uppträder, de normalt yrsel , illamående, kräkningar och muskelvärk och smärta. Som en allmän regel, de varar i några timmar efter operationen. Tylenol är en acceptabel behandling för ditt barn att hjälpa till med värk och smärta hon lider av, men kanske inte ens är nödvändigt. Allvarliga biverkningar är relaterade till allergiska reaktioner och kan inkludera svår smärta, svaghet eller trötthet och onormal hjärtfrekvens eller blodtryck.

Efterverkningar

De flesta biverkningar inte dröja, men vissa barn kommer att komma ner med krupp efter en kirurgiskt ingrepp som krävs narkos. Detta är vanligast hos barn som redan har haft krupp eller som är födda för tidigt. Krupp behandlas med medicinering och orsakar oftast inte några ytterligare problem.

Varning

Studier har gjorts på djur som visar att det kan finnas en risk för spädbarn som genomgår narkos. En artikel skriven bygger på en studie 2008 för narkos och smärtlindring konstaterar att neuronal celldöd har dokumenterats hos unga djur. Det kan betyda att barn lida av någon anestesi-neurotoxicitet, även när det inte finns några kända komplikationer. Ytterligare studier pågår.

Previous:nothing Next:tecken och symtom på gallblåsan problem hos barn

Relaterade artiklar


 • att leda ett lyckligare liv
 • hur man bränner ett par extra kalorier per dag
 • orsakerna till hyperprolaktinemi
 • dammkvalster allergiska symtom
 • hur man köper lagliga droger på nätet
 • uttorkning symtom hos småbarn
 • ögonproblem hos spädbarn
 • naturliga botemedel för småbarn trängsel
 • hur att vara frisk under graviditet
 • Fakta om Lutera preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com