fakta om konstgjord befruktning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-09
För dem som har problem att bli gravida eller för de som är ensamstående eller är i en homosexuell eller lesbisk relation har artificiell insemination visat sig vara en underbar möjlighet att ha en familj. Innan genomgått förfarandet, kan du vara säker på att du får all den information du kan

Metoder

Det finns två metoder som används mest för artificiell insemination: intracervical och intrauterin. Den intracervical metoden är den vanligaste och är bättre anpassat för singlar, gay och lesbisk par-och par som inte har någon underliggande problem med sina könsorgan, men vars manliga partner kan ha problem med utlösning under samlag. Det är en smärtfri och snabbt förfarande som sätter spermier direkt in i livmoderhalsen så det kan då simma på äggledarna och befrukta ägget naturligt. Den intrauterina metoden är lite mer obekväma, och kan orsaka vissa kramper efter. Under denna procedur spermierna implanteras direkt i livmodern, förbi livmoderhalsen och öka chanserna för fertilitet. Det används ofta i kombination med fertilitet droger, och timing med ägglossning är viktigt. Det är ett bra alternativ för män eller kvinnor som lider av en reproduktiv problem såsom livmoderhalscancer muscus eller lågt spermieantal.

Donatorer

När man väljer att genomgå insemination, har du möjlighet att använda din partner spermier eller med hjälp av donator spermier. Om du väljer att använda donerade spermier, de flesta kvinnor använder en spermabank. Kvinnor får allmän information om givarna, inklusive deras hår-och ögonfärg, längd och vikt-och i vissa fall deras religion och temperament. När deras beslut har fattats, köper de spermier, och det är tvättad och transporteras till kliniken de kommer att använda för insemination. När du använder en spermabank, kan kvinnan vara säker på att: har givaren tecknat bort hennes föräldrars rättigheter för barnet, spermierna har testats för manlighet och sjukdomar (däribland genetiska avvikelser, HIV och hepatit) och spermierna tvättas efter köp, det vill säga långsammare rörliga spermier är bort så att bara de bästa spermierna används för förfarandet.

Kostnad

Den genomsnittliga kostnaden i USA för artificiell insemination (om partnerns sperma används) är i hundratals dollar per cykel. Detta pris kan öka många gånger om per cykel om fertilitet mediciner och ultraljud krävs. Priserna varierar beroende på klinik och geografiskt läge och kan öka om donerade spermier används. Vissa försäkringar kan täcka hela eller delar av förfarandet, om inte, kan paret bli skyldig att betala kostnaderna i förskott

Success Rate

Det beror på vad fertilitetsproblem, ett eventuellt ålder. av dig själv och din partner, och den metod som används. För de som använder intrauterina metoden, framgångsrika varierar mellan 5 och 20 procent. Om en fertilitet läkemedel används i kombination med den metod, är den framgångsrika närmare 20 procent. För de som använder intracervical metoden, framgångsrika varierar mellan 6 och 30 procent.

Tidsplan

I de flesta fall tar det förfarande mindre än en timme att slutföra. Om användningen av fertilitet droger krävs, kan kvinnan måste vara på dem för ungefär en vecka innan ägglossning. Det kan ta tre till sex behandlingscykler innan en annan behandlingsmetod som är försök eller graviditet uppnås.

Timing

Timing är avgörande-särskilt när du använder fertilitetspreparat bidra till att öka chanserna för gödande ägget. Paret måste vara redo att åka iväg till läkarmottagningen eller klinik för tillfället ägglossningen inträffar, men vanligtvis har de 24 till 36 timmar i förväg. Om du använder mate spermier, måste han vara beredd att producera spermier på kontoret genom att masturbera i en kopp snabbt.

Previous:nothing Next:hur man slutar att ta CHAMPIX

Relaterade artiklar


 • spröd skelettsjukdom
 • om högt blodsocker och graviditeten
 • Definitionen av binjurarna
 • naturliga sätt att hantera klimakteriet
 • Anledningen till missade menstruationscykeln
 • vad är orsakerna till dålig hållning?
 • hur du utför testet graviditeten penna
 • Vilka är de stadier av demens?
 • hur man ansöker om bistånd sjukförsäkring program online
 • hjärta palpatation orsaker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com