farorna med akuta preventivmedel

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-13
Akut antikonception är ett piller som ska tas inom 24 timmar efter oskyddat sex för att förhindra graviditet. Akut preventivmedel, vilket inkluderar Plan B, fungerar genom att tillhandahålla en explosion av syntetiska hormoner som bryter upp hormonet mönster krävs för en graviditet. Den akuta preventivmedel drabbar livmoderslemhinnan, vilket gör det sämre för en graviditet. Om en kvinna är halvvägs genom hennes menstruationscykel när hon tar akut preventivmedel, kommer det att förhindra ägglossning genom blockering av hormoner som behövs för befruktning av ägget. Akut antikonception kan också störa spermier transporter, vilket gör det svårt för spermierna att komma i kontakt med ägg och befrukta det. Men som med någon drog, det finns biverkningar, varav vissa kan vara farligt

kontraindikationer

Kvinnor som bröst-, lever-eller genitala cancer, eller en historia av stroke, hjärtinfarkt, diabetes, högt blodtryck, migrän, njur-eller kardiovaskulär sjukdom eller epilepsi bör inte använda akuta preventivmedel. Kvinnor som fött barn inom sex veckor, ammar, eller de som planerar att ha sex inom de närmaste fem dagarna ska undvika EG.

Extrema och farliga biverkningar

Vissa biverkningar är inte normalt och bör hanteras med skyndsamt av en läkare, inklusive allvarlig arm eller ben smärta och domningar, dålig huvudvärk, dimsyn,. andfåddhet, bröstsmärtor eller svåra magsmärtor

vanliga biverkningar

Många kvinnor får biverkningar som varar Några dagar efter att du använt akut preventivmedel. Bland de biverkningar, är ömhet i brösten, vätskeansamling, oregelbundna blödningar, illamående, huvudvärk och kräkningar. Även om dessa biverkningar är inte livshotande, de är inte trevliga och kan göra att du känner under vädret i flera dagar.

Effektivitet

Om du använder EG mer än en gång i en månads tid kommer det att kommer att förlora dess effektivitet, Mayo Clinic rapporter, så inte automatiskt anta att det kommer att fungera. Ät något så fort du tar på morgonen efter-piller för att förhindra illamående.

missfall och utomkvedshavandeskap

Ett missfall är möjligt när en kvinna använder EG, enligt New York University Studenthälsan, även om andra källor är överens om att akuta preventivmedel inte har någon effekt på en etablerad graviditet. Om en kvinna upplevelser kraftiga blödningar som innehåller bitar av vävnad, blodproppar, dåligt kramper och en orimligt lång tid som åtföljs av smärta eller feber hon kan miscarrying. Den NYU centrum noterar också att ektopisk graviditet inte kommer att hindras av EG eftersom utomkvedshavandeskap inträffar i äggledarna i stället för livmodern. EG har endast effekt på livmodern. Om en kvinna upplevelser stark kramp i nedre delen av magen på den ena eller den andra (med eller utan blödning), intensiv och plötslig smärta som varar, svimning eller yrsel, kan hon ha ett utomkvedshavandeskap och måste söka läkarvård omedelbart. Dessa symtom kan tyda blödning inne i buken.

Ungdomar

Population Research Institute var emot ett godkännande av Food and Drug Administration av over-the-counter morgonen efter-piller för ungdomar och hävdade att en ökning av sexuellt överförbara sjukdomar skulle inträffa i denna åldersgrupp. Denna organisation konstaterar att gestagen-bara hormonella preventivmedel, som Population Research Institute säger Plan B är, är jämförbar med Norplant, en annan preventivmedel, som inte längre tillgänglig i USA eftersom det var farligt. Organisationen citerar farorna med EG som bland annat depression, gallblåsa och kärlsjukdomar, högt blodtryck, signifikant viktökning, cystor på äggstockarna utvidgningen och andningsbesvär. Organisationens rädsla är att tonåringar som använder akut preventivmedel kan löpa risk för ökade priser av anorexi, bulimi eller depression, och dessa flickor kommer att ha en ökad risk för utomkvedshavandeskap. Ett annat bekymmer är att en ung kvinna, som har tagit en morgon efter-piller och erfarenheter buksmärtor, vilket kan tyda på utomkvedshavandeskap, inte kan berätta för sina föräldrar vad hon upplever, och därmed inte få ett utomkvedshavandeskap diagnosen. Ett utomkvedshavandeskap kan vara livshotande.

Previous:nothing Next:tecken på värmeslag hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man får frisk
 • vad är farliga blodtryck nivåer?
 • tecken på allergi hos spädbarn
 • orsakerna till förstoppning hos barn
 • typer av antibiotika för Staph infektioner
 • Vilka är effekterna av UV-strålning?
 • symtom på brusten cystor under graviditeten
 • Fördelarna med fot-reflexologi
 • definition av sekundära sjukdomstillstånd
 • hur man gör bröst laktat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com