gallsten symptom under graviditeten

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-31
När en kvinna är gravid, är hon faktiskt mer sannolikt att drabbas gallsten. Detta beror till stor del de förändringar som påverkar hennes kropp. För vissa kvinnor, uppmanas höjd av kolesterol i hennes galla gallstenar bildas. För andra kvinnor, det är ett resultat av gallblåsan fåfängt tömning. Oavsett orsak, kommer en kvinna att börja lida av vissa symtom när dessa små insättningar samla i hennes gallblåsan. Varav de flesta kan göra graviditeten mer obekväm och bör diskuteras med sin läkare.

avsaknad av symptom

men som är mer benägna att utveckla gallsten. inte alla gravida kvinnor kommer att visa symptom på sjukdomen. Ibland kan de inte orsaka några problem förrän långt efter graviditeten. År kan gå utan incidenter. Det är storleken, antalet och placeringen av gallsten som ofta ger en fysisk reaktion. Om graviditet utlöser deras bildande, kan de vara för små för att orsaka några problem.

Magbesvär

För en del kvinnor kan graviditeten i sig orsaka matsmältningsproblem, men gallsten kan förvärra detta tillstånd. De kommer ofta mår illa eller gasig kort efter måltid, speciellt med mer fet mat. Det kan också orsaka en kvinna att svälla eller lider av halsbränna, en intensiv och smärtsam brännande känsla längs mitten av bröstet.

Smärta

Gallsten kan också orsaka en gravid kvinna att drabbas av några buksmärtor. Denna smärta är oftast plötslig, oväntad och intensiv, och är ofta på grund av ett hinder som skapats av en eller flera av de insättningar. Merparten av tiden, är smärtan isolerad till strax under bröstbenet i övre buken, men kan också kännas precis under revbenen på höger i buken eller kan flytta upp i skulderbladet på ryggen. Smärtan i sig kan förändras i intensitet, men kommer det att vara ständigt närvarande

Fever

Med en gallsten hinder är det inte ovanligt att smärta skall åtföljas av feber. . Som gallan och vätskor ansamlas i gallblåsan, kan det bli inflammerad. Denna inflammation är ofta en kvinna lida av en mild till måttlig feber, rinnande någonstans från 99 till 100 grader C.

illamående och kräkningar

Den är också möjligt för en gallsten att framkalla illamående utan matsmältningsbesvär. Ungefär som de symptom på smärta, är denna typ av illamående tillskrivas en hinder som skapas av en eller flera av de insättningar. Det kan vara alltifrån måttlig till svår intensitet, ibland till den grad kräkningar.

Andra symptom

Dessa är de vanligaste symtomen på gallsten, kan en gravid kvinna lider av andra symptom på sjukdomen. Beroende på graden av blockering kan en kvinna märke till henne pallar byta från sin normala utseende till mer av en bränd röd färg. Hon kan också börja se en förändring i hennes utseende, blir mer fördomsfull eller gulaktig i hyn.

Previous:nothing Next:sömnvanor bebisar

Relaterade artiklar


 • Hur tidigt kan ett barn ses på ett ultraljud?
 • Definitionen av drospirenon
 • Skillnaden mellan primär och sekundär hypertoni
 • vilka livsmedel innehåller naturligt östrogen?
 • Så för att lindra nästäppa hos barn
 • symtom och biverkningar av STREP hals
 • Effexor behandling för värmevallningar
 • hur man skall avgöra när en äldre person behöver ett vårdhem
 • Vad är normal blodtryck siffror?
 • hur man sparar på sjukvårdskostnader
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com