hälen smärta orsakar hos barn

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-02
Heel smärta hos barn kännetecknas generellt av ömhet i hälen, gångsvårigheter och smärta längs baksidan eller undersidan av foten. Även om smärtan kan vara måttlig, är det viktigt att ha en läkare utvärdera ditt barn, eftersom hälen smärta är ofta ett symptom på en allvarligare situation. Sjukgymnastik, en minskning av fysisk aktivitet och vila hjälper till att behandla detta tillstånd

Symtom

Barn som lider av hälen smärta kan halta eller gå på tå för att lindra sätta vikt trycket på hälen. Patienter kan också ha svårt att delta i vanliga aktiviteter, inklusive organiserad sport och kan klaga över smärtor i ryggen eller botten av sin fot.

Vanligaste orsaken

Vanligtvis är hälen smärta hos barn orsakas av en sjukdom som kallas calcaneal apophysitis eller Sever's sjukdom, som i allmänhet drabbar barn i åldrarna 8 och 14 och särskilt de som kan vara överviktiga eller feta. Sjukdomen orsakas muskelbristning eller upprepad stress i hälen, och orsakar en inflammation i hälen tillväxt tallrik. Denna sjukdom orsakar ömhet och smärta i rygg eller botten av hälen, gör promenader smärtsamma och kan orsaka smärta om barnet "klacken vidrörs. Denna sjukdom kan uppstå i en eller båda av barnets fötter.

Ytterligare orsaker

Även hälen smärta orsakas oftast av Sever's sjukdom, det kan också vara associerad med ett tillstånd som kallas Tendo-Achilles bursit, vilket är en inflammation i Bursa, eller vätskefylld blåsa i maten ligger mellan hälsenan och hälbenet. Detta villkor kan vara resultatet av vissa sjukdomar (t. ex. reumatoid artrit), dåligt vadderat skor eller skador i hälen. Sjukdomen kan också orsakas av överanvändning. Om ett barn är flera gånger körs, bultade på hårda ytor eller hoppar, kan smärtan vara förknippade med höga spänningar på foten. Barn som spelar på rätt spår, basket eller fotboll är mer benägna att utveckla detta tillstånd. Frakturer kan också orsaka häl smärta, och inträffar när benet bryts på grund av stress. Hos barn under 10 år kan mindre brott uppstår från att hoppa bara 2 till 3 meter eller av en soffa eller en trappa.

Diagnos

Eftersom hälen smärta kan vara en underliggande symtom på en allvarligare situation, är det viktigt att ha ditt barn utvärderas av en läkare. Generellt barnläkare rekommenderar att barn besöker en fot och fotled specialist. Denna läkare kommer att be om senaste tidens verksamhet, undersöka barnets fot och kan ta en X-Ray, MR eller datortomografi av det skadade området. Laboratorietester kan också göras för att hjälpa till att diagnostisera ytterligare orsaker till hälen smärta.

Behandling

Barn kan behandla hälen smärta genom att minska fysisk aktivitet och avstå från de aktiviteter som belastar hälen. Dessutom bör barnen vila och kudde i hälen med hjälp av tillfälliga skor skär. Mediciner, sjukgymnastik och ortopediska enheter kan vara nödvändigt för barn med måttlig häl smärta. I fall av svår hälen smärta, är ofta barnen immobiliserade måste genomgå fysioterapi och kan även genomgå kirurgi för att förlänga senan eller korrigera ytterligare orsaker.

Previous:nothing Next:barns kost information

Relaterade artiklar


 • hur man kan förstå när en mullvad ska tas bort
 • spädbarn genetiska sjukdomar
 • hur man läser en ultraljudsundersökning
 • Definitionen av essentiell tremor
 • hur du kan trösta ett barns hosta utan medicin
 • hur man ser ut och känns ung med dessa 5 enkla steg
 • neti pot alternativ
 • vad är orsakerna till gröna avföring?
 • Vad är sorg rådgivning?
 • Vilka är farorna av själv garvare?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com