hur du håller din tonåringar säker bakom ratten

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-11
Det kan vara ganska skrämmande låta din tonåring få bakom ratten på en bil. Det finns många skrämmande scenarier som kan ske på vägen när din tonåring inte har erfarenhet av att hantera dem. Att prata med din tonåring om olika scenarier som skulle hjälpa till att förhindra en olycka kraftigt kommer att minska deras chanser att få till ett. Undervisning din tonåring om potentiella riskerna längs vägarna kommer att hjälpa dem vara uppmärksamma på de risker som kan undvikas och slutligen hålla dem och andra förare säkert på vägarna.
1
Berätta för din tonåring att stanna utanför sina mobiler! Den enda gång mobilen bör användas i en bil är i en nödsituation och om du använder en handdator som ett headset med sladd eller Bluetooth. Om de inte prata i telefon, bör det betonas ständigt att de använder en handsfree hörlur. Statistiken visar att en fenomenal 83% av unga förare använda sina mobiltelefoner under körning. Det är svårt att vara uppmärksam när man talar i mobiltelefon under körning och om du inte har ett handsfree headset, det är dubbelt svårt när man bara har en hand att använda under körning.
2.

Det är svårt att tro någon kan texten ett meddelande på mobilen samtidigt som de kör men det händer. Text-ning bakom ratten är lika illa som att vara berusad bakom ratten. Dina ögon är inte på vägen kontinuerligt som ökar chanserna att få i en olycka.
3.
Informera dina tonåringar att antingen köra hastighetsgränsen eller betala konsekvenserna. Inte betalar sina biljetter för dem! Låt dem lära sig sina läxor om de bryter mot lagen genom att betala för det. Fortkörning kan orsaka allvarliga olyckor och skadar eller dödar inte bara sig själva utan andra förare.
4.
Inte åta sig andra föraren vet lagar vägen. Det finns gott om andra förare som i princip är "på lunch" medan de är på vägarna och inte uppmärksammar själva. Lär dina unga vuxna som en defensiv motor eftersom den kan rädda sig själva från att komma in onödiga olyckor.
5.
Tonåringar kan lätt hamna i situationer där det finns mycket grupptryck och om de hamnar på en fest där drickande är inblandade, kommer många att känna "un-cool" , om de inte minderårigas alkoholkonsumtion som sina vänner. Säg att du inte gillar dem dricka, men om något hände när de gled upp, göra dem lovar att de kommer att ringa dig om de någonsin hade en drink så att du kan plocka upp dem. Låt dem veta hur mycket du älskar dem och att de hellre vara besviken ett tag i stället för att sörja deras död för resten av livet.
6.
Lägg ner några grundregler under din tonåringar körning år. Verkställa ett högsta belopp för passagerare att din tonåring är högt att ha när du kör. Genom att se en eller två ombordvarande person maximala inuti tonåringar bilen under körning kommer att kraftigt minska distraktioner de har när du kör.
7.
Döda någon annan bakom ratten har allvarliga konsekvenser som kan förstöra en ung persons liv. Att handskas med efterverkningarna av en dödlig misstag som kunde ha förhindrats är ganska svår för en ung person att hantera. Håll din tonåring säker bakom ratten genom att ge dem information innan de fattar dåliga beslut som inte bara kunde förstöra eller avsluta sina liv, men skada eller slutet annan persons liv.

Tips och varningar


 • Varna dina tonåringar om Road Rage. Informera din tonåring att inte hämnas eller hamna på den mottagande slutet av Road Rage. Berätta för din tonåring att låta en bil vidarebefordra dem ringa polisen om en annan förare är för aggressiva. Människor kan vara mycket oberäkneliga dessa dagar.


 • Previous:nothing Next:sätt att identifiera och behandla laktosintolerans

  Relaterade artiklar


 • biverkningar av svartmögel
 • hur man ska behandla förhöjt enzym effektivt
 • graviditetsillamående naturläkemedel
 • vad är prostalex?
 • hur du får ditt barn att utöva
 • om övervikt hos barn
 • hur man gör sorg rådgivning
 • nackdelarna av Accutane
 • hur man hanterar fars dag när din pappa är terminal
 • typer av instrument synundersökning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com