hur man gör en människa stamtavla ögonfärg

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-19
Ögonfärg resultat från de insatser av gener som deposition pigmentet i iris (den färgade disken i ögat). Ögon utan pigment ser blå. (Det finns faktiskt ingen blå färg så att effekten är en reflektion, precis som himlen ser blå. ) Fyndigheter av gul eller svart pigment i kombination med de blå eftertanke se grön eller grå. Tunga pigment inlåning täcka den blå helt och producera brunt eller svart ögon.

Den grundläggande åtgärden är inblandade är med gener som har pigment eller gener som inte gör det. Pigment gener är dominerande, ingen-pigment gener ("blå" ögon) är recessiva.

vill veta vilka gener du har, konstruera en ögonfärgen Antavla

Du behöver:. .
en våt washclotha peroxid bomull swabhydrogen


1 .
samla information. Lär dig ögonfärger så många familjemedlemmar som möjligt från minst tre generationer. Tips: Minska den information som "dominerande" eller "recessiv": pigmenterade ögon eller blå ögon. Exempel: Mormor: pigmenterat; Morfar: pigmenterade. Mamma: pigmenterat; Pappa: blå. Syster: pigmenterat; Brother. Blå
2
Representera hanar på diagrammet genom rutor och kvinnor med cirklar. . Utgör den dominerande drag av en färg och den recessiva av en annan, eller lämna tydliga. Representerade till exempel mormor med pigmenterad ögon, genom en brun cirkel. Represent Pappa, med blå ögon, med en blå kvadrat
3
Ordna formerna med varje generation till en annan linje:. . Den äldsta generationen överst på sidan, den andra generationen i mitten, och den yngsta generationen i botten.
4.
Representera äktenskap av en horisontell linje mellan man och hustru. Till exempel: Anslut farfars torg och mormors cirkel av en horisontell linje.
5.
företräda barn av en lodrät linje ner från föräldrarnas äktenskap linje. Till exempel: Rita en linje ner från morfar och mormors äktenskap linje, sätta mammas cirkel där. Rita en linje ner från mamma och pappas äktenskap linje, lägga till en ribba (som utgör en upp och ner T) med små vertikala linjer kommer bort varje ände, och sätta en cirkel och en fyrkant under dessa rader att representera Syster och bror.

6.
nu analysera dina diagram. Kan du lista ut vilka gener varje person har? Tips: Titta på recessiva första. Med få undantag, människor som visar recessiv egenskap (blå ögon) måste ha två recessiva gener. Eftersom de fått en gen från vardera föräldern, har varje av sina föräldrar minst en recessiv gen. De måste klara recessiva gener vidare till sina barn, så varje av sina barn minst en recessiv gen.

Människor som visar den dominerande drag (pigmenterad ögon) kan ha två dominerande gener eller en dominant och en recessiv . Det är inte alltid möjligt att avgöra vilka gener en dominerande drag-personen har.


Previous:nothing Next:om darvocet





Relaterade artiklar


 • lindriga symtom ms
 • är mystiker garvning säkra för gravida kvinnor?
 • vad är prostalex?
 • hur man kan slå endometrioisis 87 - förstå klimakteriet
 • Vilka är farorna av själv garvare?
 • hem rättsmedel för ett barns ont i magen
 • Hur man känner igen autism
 • Syftet med polyper
 • symptom på hår löss
 • hur beståndet ditt kök skafferi för första gången




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com