hur man hanterar ett barns kronisk sjukdom

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-22
Att hantera en kronisk sjukdom är en utmaning för hela familjen. Även om det påverkar varje familjemedlem annorlunda, ingen skonas. Varje familjemedlem har olika behov. Behov, som om den inte kan kasta hela familjen i kaos. Använda aktiva copingstrategier kan minska stress och förbättra den psykiska hälsan hos varje medlem i hushållet. Som förälder till två barn med Shwachman-Diamonds syndrom (SDS), har jag lärt mig att det finns många saker som jag kan göra för att lindra stress och hjälpa hela familjen att klara. Begränsa effekterna av stressen från läkarbesök och förfarandena kommer att öka välbefinnandet hos varje medlem i familjen
1.
Föräldrar måste ta hand om sig själva.

För att vara effektiv föräldrar måste vi först kunna förstå och hantera diagnosen oss själva. Innan vi kan hjälpa våra barn måste vi kunna hjälpa oss själva. Avsättningsmöjligheterna vi hittar och de verktyg vi använder är avgörande för att leva ett fullt liv mitt i den dagliga medicinska rutiner. När du har tagit hand om ditt barns medicinska behov och vårdas för dina andra barn, måste du också ta hand om dig själv. Jag kan inte betona detta tillräckligt. Detta innefattar att ta sig tid att koppla av eller gör något du gillar.
Om du som förälder, bli sjuk eller oförmögen att ta hand om ditt barn, som kommer att ta hand om ditt barn? Känn ingen skuld om att göra saker som får dig att må bättre och förbättra ditt välbefinnande. Ta en kompis upp på erbjudandet att titta på barnen så att du kan ta en kopp kaffe och koppla av. Så många gånger har jag varit skyldig till att tänka, "Nå, kan jag använda en liten paus från att hantera medicinska räkningar, försäkringar och läkare, men jag vill inte använda upp alla mina gynnar nu. Vad händer om mitt barn går att transplantera, vad gör jag då? Som kommer att hjälpa i framtiden om jag tar min vän upp på detta erbjudande nu? "Jag äntligen började ta mina vänner upp på deras erbjudanden att hjälpa, och jag är en bättre förälder för det. Vi vet inte vad framtiden har för någon av oss och vi måste lita på att våra vänner förstår vår kamp. Vi behöver ta tid att ladda i här och nu så att vi kan ta hand om vår familj på ett effektivt sätt. Dessa små pauser har gått en lång väg att förbättra min förmåga att klara de dagliga medicinska utmaningar SDS.
2.
Utbilda dig själv om ditt barns sjukdom

Var inte rädd för att utbilda dig själv om ditt barns sjukdom. Forskning och kontakta ditt barns läkare frågor tills du förstår alla aspekter av sjukdomen. Som förälder måste du ha en god förståelse av sjukdomen, inte bara att fatta viktiga beslut om behandling, men denna kunskap gör att du kan hjälpa ditt barn att klara, liksom.
3.
Försök att familjerna Rutiner så mycket som möjligt

första måste vi inse att vårt normala inte kan vara normal för alla andra familjemedlemmar. Det kan vara svårt att upprätthålla familjens rutiner mitt utnämningar, sjukhusvistelser och behandlingar hem. Lust att ge våra barn den perfekta, "normalt" liv till varje pris kan ibland få oss att göra ohälsosamma val. Var inte rädd att säga, "Nej" Om dina barn missar en lek datum, en födelsedagsfest eller en aktivitet i skolan, kommer världen inte komma till ett slut. Om du inte kan volontär i kyrkan eller i skolan, kommer världen inte sluta snurra. Lägga till extra jobb och extra aktiviteter skapar extra stress som kanske inte är i bästa intresse för att skapa fred i hushållet.

Jag har lärt mig att alla går miste om verksamhet på en gång eller annan. Dessa utmaningar kan vara ett bra läromedel och karaktär byggare för barn. Dessa olyckliga händelser kan göra oss starkare och mer medkännande. Jag har sett många positiva karaktärsdrag utvecklas i alla tre av mina pojkar genom åren som vi har att göra med våra medicinska utmaningar. Vi inte bara försöker förgäves att ge våra barn den perfekta "normalt" liv, försöker vi ibland för att uppnå perfektion i alla aspekter av våra liv. En sak lever med kronisk sjukdom har lärt mig är att vi är långt från att leva i den gäckande land vi kallar "perfekt". På nätterna har vi att koppla upp en av pojkarna att deras medicinering pump, kanske du upptäcker att vårt kök ser ut som en bomb exploderade i diskhon! När du bor uppe hela natten med ett sjukt barn eller att tillbringa tid på sjukhuset, jag gör bra för att få kläder tvättade. . . . . Glöm vikning! Rena kläder är ungefär så nära perfekt som jag kan få. Jag har lärt mig att leva talesättet: Ta inte svettas småsakerna
4
kontakt med andra

Var inte rädd för att gå med i en stödgrupp. . Du är inte svag eftersom du nå ut till stöd från andra. Vi har alla ett behov av att bli förstådd. Ibland är den bästa platsen att hitta de förståelse support du behöver bland en grupp familjer som kämpar med samma utmaningar. Dela
erfarenheter och information med dessa familjer kan vara renande, energigivande och förbättra ditt välbefinnande. Jag är starkare på grund av vänskap jag har utvecklat genom SDS stödgrupp. Jag känner inte längre som om vår familj kämpar SDS ensam och jag har hittat ett ställe där jag är fri att diskutera alla aspekter av sjukdomen och hur det påverkar mig och min familj. Mina barn har också utvecklat vänskap med de andra SDS barn de har träffat genom stödgrupp. Jag har sett hur vet andra som har Shwachman-Diamonds syndrom har hjälpt dem föll mindre ensamma som de klara av effekterna av sin sjukdom.
5.
ta hand om dina andliga behov

Mitt i att ta hand om vår fysiska kropp och våra barn kan vi glömmer ibland att vi har andliga behov. Det kan vara svårt att hitta tid att reflektera eller att be mitt i en normal rutin-den ökade stressen av kronisk sjukdom kan göra det tyckas som om de har ett andligt liv är en ouppnåelig verklighet. Med den tid du behöver för att utveckla ditt andliga liv kan ha stor effekt på din förmåga att hantera motgångar. Om du har problem, var inte rädd att kontakta din pastor för rådgivning och andlig vägledning. När vi balanserar effektivt ta hand om våra andliga behov och våra fysiska behov, kan vi uppnå harmoni och finna frid mitt i kaoset.

Tips och varningar


 • Jag vill påpeka att det inte finns några rätt eller fel svar. Vi klarar alla stress olika och vi måste göra vad som är bäst för oss själva och våra familjer. Ta dig tid att hitta aktiva copingstrategier att lindra stress och öka välbefinnandet.


 • Previous:nothing Next:hur man sparar på sällskapsdjur mediciner på apoteket

  Relaterade artiklar


 • hur man beräknar vikt percentilen
 • med ångest medicin vid tidpunkten för befruktningen
 • hur man kan bli av hicka varje gång
 • om stress och ångest
 • hur man äter en kost klimakteriet
 • vad är normal vikt för barn?
 • behandlingar en inåtväxta tånagel infektion
 • hormonell obalans som orsakar dålig kroppslukt
 • hur man beräknar gram fett
 • sensoriska aktiviteter för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com