hur man hanterar med PMDD

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-14
De flesta kvinnor upplever PMS (premenstruellt syndrom) någon gång i sitt liv-en del regelbundet och vissa kroniskt. Lyckligtvis färre kvinnor upplever PMDD, eller premenstruell dysfori. PMDD är ett tillstånd som påverkas av hormonella cykler och kan orsaka betydande emotionella och psykiska lidande, såväl som fysisk smärta
1.
söka medicinsk hjälp. Om vecka eller så före din tid innebär intensiv humörsvängningar, depression, ångest, irritabilitet och /eller fysisk smärta, besöka din husläkare eller barnmorska /gynekolog (gynekolog). Hon kan bedöma om du bara lider av PMS eller om du är en av de 5 procent av kvinnorna som har PMDD. Din läkare kan hjälpa dig att planera din metod att lindra detta tillstånd.
2.
Ta korrekt medicinering. Beroende på vilka symtom du upplever med PMDD, kan din läkare förskriva en eller flera droger. Läkemedel mot depression och ångest kan bidra till att stabilisera ditt humör. Smärtstillande och diuretika mål de fysiska problemen med PMDD. Nu har FDA godkänt tre läkemedel för behandling av PMDD: fluoxetin (Sarafem), sertralin (Zoloft) och paroxetin kontrollerad frisättning (Paxil CR). Ta din medicin endast enligt anvisningar, och se till att din läkare känner till alla mediciner som du kan vara närvarande tar.
3.
Prata med en kurator och /eller psykiater. Din husläkare eller gynekolog kan inte vara mycket skickliga på att behandla alla delar av mentala och känslomässiga smärta som följer med PMDD. Psykiatriker är läkare som är specialiserade på dessa typer av problem och kan ordinera lämplig medicin. Även kuratorer och terapeuter inte har licens för att förskriva läkemedel kan de erbjuda emotionellt stöd och hjälpsamma strategier i att hantera denna sjukdom.
4.
göra hälsosamma livsstilsval. Välj hälsosam mat som frukt, grönsaker och magert kött. Begränsa koffein och alkohol och sluta röka. Kontrollera din vikt är inom hälsosam riktlinjer. Minska stressen genom att träna regelbundet, bilda och bibehålla sunda relationer och deltar i aktiviteter du gillar. Maximera din totala fysiska och emotionella hälsa kommer att hjälpa dig att bättre klara av PMDD.
5.
Hitta en stödjande gemenskap. Tala med din läkare för att se om det finns några lokala stödgrupper för kvinnor som lider av PMDD. Du kan också kolla din lokala tidning för stödgrupp listings. The Daily Strength webbplats erbjuder en mängd online-stödgrupper, varav en för PMDD (se Resurser). Många kyrkor har också rådgivning och stödjande grupper som träffas regelbundet. Om du anser redan dig vara en andlig person eller om du är villig att ge det ett försök, bön, meditation och delta i en religiös gemenskap kan erbjuda styrka också.


Previous:nothing Next:vad är orsakerna till senilitet?

Relaterade artiklar


 • om MRT
 • tecken på influensa hos spädbarn
 • hur man hanterar inåtväxande tånaglar
 • är kranvatten säkert att dricka?
 • prostatacancer kirurgi & nya behandlingar
 • vad är orsakerna till gallring hud?
 • fakta om bristningar
 • hur man kan bli av orange hud från egen garvare
 • Definitionen av drospirenon
 • behandlingar en inåtväxta tånagel infektion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com