hur man vet vad man ska undvika under graviditeten

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-10
Graviditet är en sådan underbar tid för inte bara mamma-till-vara, men hela familjen. Graviditet ger en närhet mellan mamma och dottern som kanske inte har varit där förut. Alla någon hoppas på är en lätt graviditet och en glad och friskt barn. Du kan hjälpa till att tillsammans genom att följa några enkla steg
1.
Varje form av sprit är tabu särskilt under första trimestern. Ingen läkare har några konkreta bevis att alkohol inte kommer att ha en negativ effekt på en baby så varför göra det. Den lilla liv inne är så värdefull, finns det ingen medicinsk anledning att dricka. Många läkare kommer att säga ett glas vin är bra, men de kan inte bevisa det.
2.
Kvinnor aldrig får röka under graviditeten, de ska inte heller kring passiv rökning. Rökning under graviditeten leder till för tidig födsel, låg födelsevikt bland många andra problem.
3.
Kaffe bör konsumeras med måtta. Många läkare tillstånd en gravid kvinna kan ha 3 till 4 koppar kaffe per dag. Vissa forskare säger överskott koffein kan leda till problem med hyperaktivitet, för tidig födsel och låg födelsevikt. Err på sidan av försiktighet och försöker klippa ut så mycket som möjligt, om inte helt.
4.
Konstgjorda sötningsmedel kan säkert konsumeras med måtta. Det föreslås att begränsa till en portion per dag.
5.
Ost måste väljas med omsorg. Gravida kvinnor bör bara äta ost som har pastöriseras. Deli kött och korv bör endast ätas om de är ordentligt kokta. Unpastuerized ost, chark kött och korv har alla möjligheter att bära bakterien Listeria. Listeria kan orsaka virus eller influensa typ symtom som kan leda till för tidig förlossning, missfall, sjukdom och fortfarande födelse
6.
Sushi eller andra rå fisk inte bör ätas av gravida kvinnor. Vissa rå fisk innehåller en parasitisk mask med kan hota hälsa och utveckling av barnet. Även kokta, följande fiskarter bör undvikas på grund av hög kvicksilverhalt i fisken: svärdfisk, haj, makrill och tegelabborre. Begränsa konsumtionen av all annan fisk och skaldjur till 1 till 2 portioner per vecka.
7.
Te har många av samma begränsningar som kaffe för gravida kvinnor. Gravida kvinnor bör undvika örtteer eftersom många örter och tillsatser som inte har bedömts vara säkra för konsumtion under graviditeten.
8.
Håll dig borta från katten kattlådan när du är gravid. Du katt kan ha sjukdomen som kallas toxoplasmos.
9.
Badtunnor bör undvikas eftersom temperaturen i vattnet kan höja din kärntemperatur till farliga nivåer för barnet. Detta gäller även för varma bad.
10.
Trädgårdsskötsel bör undvikas, om du använder någon typ av bekämpningsmedel eller gödningsmedel. Gå inte på gräsmattor som har skyltar som anger de kemiskt har behandlats.
11.
Olagligt och receptfria läkemedel och läkemedel. Om det inte var ordinerade av din OBGYN ta det inte.

Tips och varningar


 • Rådgör med din läkare för alla frågor
 • alltid lyssna på din läkare


 • Previous:nothing Next:hur du: veta vilken dryck är verkligen "friskare"?

  Relaterade artiklar


 • hur man behandlar en nickelallergi
 • feber blister behandlingar för barn
 • Varför färgerna sön förändring i solnedgången?
 • gas uppblåsthet problem
 • biverkningar efter mänsklig artificiell insemination
 • tidiga tecken på influensa
 • tidiga symtom på drogmissbruk bland tonåringar
 • Hur man själv ta hand om massörer
 • Hur mycket sköldkörtel nivåer varierar från dag till dag?
 • hur har tvillingpojkar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com