information om det mänskliga ögat

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-09
Trots sin litenhet är det mänskliga ögat en av de viktigaste delarna av kroppen. Det mänskliga ögat hjälper en person se, uppskatta skönhet och kommunicera ordlöst med andra. Du kan oftast få en känsla för människors känslor genom att titta in i deras ögon

Funktion

Processen för syn är mycket komplex. När en person tittar på ett objekt, fokuserar hornhinnan det ljus som reflekteras av objektet i ögat. Inom iris, ökar elev eller minskar mängden inkommande ljus. Ögats lins ändrar sin form för att ytterligare fokusera ljuset. Det fokuserade ljuset är då riktas mot näthinnan. Näthinnan skickar information signaler på synnerven, som sedan bär information till hjärnan. Hjärnan tolkar informationen.

Funktioner

Det mänskliga ögat har många olika delar som samverkar. Den extraocular musklerna aktiverar ögonrörelser. Den främre delen av ögat kallas hornhinnan. Fukt kallas kammarvatten upprätthåller ett konstant tryck som gestaltar på hornhinnan. Iris är den färgade delen av ögat som fungerar som en kamerans slutare. Pupillen är den svarta pricken i mitten av ögat. Linsen fungerar som en kamera lins för att fokusera ljus. Sklera är företaget, vita delen som skyddar ögats inre strukturer. Näthinnan och synnerven upptar bakre delen av ögat.

Skydd

Det mänskliga ögat är extremt känslig. Men det finns flera mekanismer som är utformade för att skydda ögat. Ögongloben sig ligger inom det ögonhålan i den skyddande skalle. Ögonlocken och ögonfransarna arbetar för att skydda ögat genom att blockera smuts, irriterande och överdrivet starkt ljus från att komma in. Tears skydda ögat genom att ge smörjning. Denna fukt hjälper genom att ta bort all smuts och andra irriterande ämnen som redan har kommit in i ögat.

Sjukdomar

Det finns många olika problem som kan utvecklas med det mänskliga ögat. I brytningsfel, suddig kurvan av hornhinnan orsakar vision. Bilder i dem som är närsynt eller långsynt är fokuserade fel på näthinnan. Colorblindness uppstår när en person förvirrar eller har svårt att se färger. Med grå starr, utvecklar en grumlighet på linsen. Vissa individer har blindhet som går uppstå på grund av sjukdom, skada på ögat, eller åldrande.

Behandlingen av Ögonproblem /sjukdom

Det finns många sätt att behandla eller förebygga ögonproblem. Glasögon och kontaktlinser är två av de mest populära formerna av synkorrigering. En typ av Ögonkirurgerna kallas Lasik blir ett allt populärare alternativ till glasögon och kontakter. Under detta förfarande använder en kirurg en laser för att skära i hornhinnan och skapar ett tunt, svängbara flik. Luckan är då avskaffas så att kirurgen för att omforma hornhinnan. Människor med grå starr kan också genomgå en operation för att rätta till problemet. Kataraktkirurgi innebär avlägsnande och utbyte av grumlade linsen med en konstgjord lins.

Förebyggande /Eye Care

Människor bör genomgå regelbundna ögonundersökningar för att se deras ögon är friska. De borde skydda sina ögon från solen och från irriterande ämnen. Solglasögon som tillhandahåller UVA-och UVB-skydd kommer att hjälpa företaget att skydda ögonen från skadliga solstrålar. De som arbetar i miljöer där deras ögon utsätts för skadliga kemikalier eller partiklar bör bära skyddsglasögon och ansiktsmasker som skydd.

Previous:nothing Next:Definitionen av livskvaliteten

Relaterade artiklar


 • förståelse manliga klimakteriet
 • om benförlust sjukdom
 • postpartum preventivmetoder
 • problem med urinblåsan hos barn
 • biverkningar av användning av ibuprofen
 • fakta om konstgjord befruktning
 • hur man kan öka spermieproduktionen och motilitet
 • hyperbar syrgasbehandling biverkningar
 • vad är missbruk?
 • låg östrogen symptom hos kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com