information om preventivmedel

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-15
Det finns så många olika typer av preventivmedel alternativ till dagens kvinna, hon kan plocka i stort sett en som fungerar bäst för henne och hennes partner --- om hon vill ha en tillfällig form av preventivmedel eller en mer varaktig form. Att hon också kan välja mellan olika typer som använder hormoner och de som inte gör det. Självklart, om hon inte vill införa något nytt till sin kropp, hon kan välja en mer naturlig väg, såsom naturlig familjeplanering eller kalendern planering, men att göra någon av dessa, är det avgörande att hon vet sin egen kropp och att hon då hennes perioder och ägglossningen för att förhindra graviditet.

P-piller

. Dessa är troligen den vanligaste formen av preventivmedel som används, eftersom patienten kan sluta ta dem när som helst. Läkaren ordinerar dessa, beroende på patientens val, kan hon välja att ha ett piller med olika typer av hormoner som hindrar hennes kropp från ägglossning eller hon får ta en som har gulkroppshormon som hindrar ägget från implantering i livmodern. Piller är vanligen på daglig basis för ett visst antal dagar per månad, och sedan patienten har en veckas ledigt för att menstruera. Det finns alternativ tillgängliga, såsom Lybrel, vilket gör att patienten inte har någon tid alls, eller Seasonale, som gör att patienten mindre perioder, som i fyra per år.

Implantat

Implantat som innehåller hormoner, till exempel som Norplant, sprutas in i armen --- de är långsamma releasers av gulkroppshormon. De arbetar ungefär som progestin enbart p-piller genom att inte låta ägget att implantera och även genom att stoppa kvinnan från ägglossning. Det är ekonomisk eftersom den varar i fem år. Denna typ har en 100 procents framgång. Denna typ av preventivmedel kan även tas ut när kvinnan är redo att göra det.

Injektioner

Depo-Provera shot är ganska populär. Det också, använder progestin att förhindra graviditet uppstår. Denna typ pågår i upp till tre månader. En nackdel med denna form är att om patienten vill bli gravid, kommer hon att ha att eventuellt vänta ett år innan Depo är helt ur sitt system.

spiral

spiral är en enkel metod för födelsekontroll, särskilt för den patient som har svårt att glömma att ta ett piller varje dag eller en kvinna som bara inte vill behöva tänka på preventivmedel. Spiralen står för spiral, de har en 98 procent eller mer framgång. Så snart spiralen tas ut kan kvinnan börja försöka bli gravid, så det ger en snabb vändning. En typ av spiral utsläpp levonorgestrel eller progesteron. Levonorgestrel typer behöver bara bytas efter fem år, medan de andra en gång om året. En typ av levonorgestrel Kopparspiral är Mirena. Ännu en typ av spiral är ParaGard, som har koppar i den och varar i 10 år.

Patch

För en kvinna som inte vill ha någonting in eller injiceras, men inte vill ta ett piller varje dag, antingen kan plåster vara ett svar. Denna patch kallas orto EVRA och bara måste bytas en gång i veckan. Patienten bär plåstret under tre veckor, sedan har en vecka för hennes tid

NuvaRing

Denna typ av preventivmedel är en ring som innehåller östrogen och gestagen. Skillnaden är att de är både lossas inom slidan för att förhindra graviditet. Kvinnan bär det i tre veckor och tar ut den för sin tid i fjärde veckan.

Andra former av preventivmedel

Andra former av preventivmedel finns, till exempel kondom man bär under sex. Om paret beslutar de vill inte fler barn, kan de ta ett mer permanent väg, inklusive den kvinna som hade med hennes äggledare bunden i ett kirurgiskt ingrepp, mannen kan också ha vad som kallas en vasektomi för att skära av resvägen, sädesledaren , för spermierna.

Previous:nothing Next:vad man ska ta för en rinnande näsa när man är gravid

Relaterade artiklar


 • Fakta om massage
 • hur man kan slå endometrioisis 86 - förstå hormonersättningsterapi (HRT) efter endometrios hysterektomi
 • vad är orsakerna till senilitet?
 • om övervikt hos barn
 • biverkningar av kinin
 • hur man undviker blåmärken
 • Vilka är riskerna med övervikt hos barn?
 • tecken och symtom på alkoholism hos äldre
 • vad som orsakar näsblod hos kvinnor?
 • Vilka är de stadier av demens?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com