klimakteriet varm blixt behandling

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-04
Värmevallningar under klimakteriet är både vanliga och irriterande. Ingen definitiv medicinsk orsak har fastställts. Allt från mild värme till stark värme, värmevallningar lämna dig rödbrusiga, svettig och utmattad om de stör sömnmönster. Behandlingar allt från hormonbehandling och droger för att homeopatiska läkemedel och livsstilsförändringar

Hormonell terapier

Hormonbehandling anses vanligtvis inte för behandling när värmevallningar är måttlig till intensiv. Din läkare kan rekommendera varken östrogen eller progesteron behandling. Kvinnor med intakt könsorgan får generellt både för att skydda dem från att utveckla endometriecancer. Progesteron ges ensam när östrogen inte kan tas på grund av hälsorisker. En ökad risk för hjärtsjukdom föreligger när man väljer hormonersättningsterapi och bör betraktas tillsammans med familjens historia, din egen reproduktiva historia och varaktigheten av behandlingen innan du väljer detta alternativ. Östrogen rekommenderas inte till kvinnor med en historia av bröstcancer eller blodproppar.

Receptbelagda läkemedel

Det finns flera receptfria läkemedel som används tillsammans med symptom på klimakteriet, även om FDA inte uttryckligen har godkänt dem för behandling av värmevallningar. Antidepressiva från två klasser av läkemedel (SSRI och SNRI) inte hjälpa till att lindra värmevallningar, men inte så effektivt som hormonersättningsbehandling. Negativa biverkningar kan vara viktökning, illamående och yrsel. Gabapentin, en smärta medicinering, har visat måttlig framgång vid behandling av värmevallningar, särskilt de som sker på natten. Förutom att yrsel och illamående, kan biverkningar inkluderar huvudvärk. Klonidin är oftast används för att behandla lider av högt blodtryck men producerar mindre befrielse från värmevallningar. Biverkningar inkluderar flera redan nämnts i tillägg till sömnighet, förstoppning och muntorrhet.

Livsstilsförändringar

Vissa förändringar i din livsstil och dagliga rutin kan bidra till att minska risken för värmevallningar. Värmevallningar verkar inträffa i samband med triggers såsom förändringar i din temperatur. Skiktning dina kläder gör att du kan lägga till eller ta bort kläder när du börjar känna ändringar efter. Luftflöde skapas av ett öppet fönster, fläkt eller luftkonditionering kommer att hålla dig känslan svalare. Dricka en kall dryck kan vara tillräckligt för att stoppa eller minska uppkomsten av en varm blixt. Andra utlösande faktorer kryddstark mat, koffein, stress och alkohol. Rökning är också en identifierad trigger. Överväga att ge upp några av dessa eller begränsa dem i största möjliga utsträckning.

Fysiska faktorer

överviktiga kvinnor har en högre återkomma värmevallningar än vad de med lägre BMI. Afroamerikanska kvinnor är mer benägna att uppleva värmevallningar än kvinnor med annan etnisk bakgrund. Stillasittande livsstil ökar också risken att drabbas av värmevallningar. Överväg motion och viktminskning för att minska risken och frekvensen av värmevallningar. Deep-andningsövningar praktiseras två gånger om dagen i 15 minuter kan minska frekvensen av värmevallningar med cirka 40 procent och minska intensiteten, om det görs i början av den varma blixten.

Naturläkemedel

Ett antal av växtbaserade kosttillskott har visat sig effektiv i att behandla värmevallningar. Silverax tas i doser om 10-15 droppar två gånger dagligen. Hjärtstilla tas i doser om 10-25 droppar, en till sex gånger om dagen. Båda ge befrielse från värmevallningar. Som med receptbelagda mediciner eller andra berörda behandlingar bör eventuella biverkningar eller risker ska diskuteras med din läkare.

Previous:nothing Next:hur gå ner i vikt lätt för barn

Relaterade artiklar


 • Attention Deficit Hyperactivity Disorder
 • symptom på mjölkprotein allergi hos barn
 • hur man kan sluta röka före graviditeten
 • degenerativ höftbenet sjukdom
 • Vad är funktionen av ortopediska skor?
 • Hur vet du är i arbete
 • pankreatit symptom hos barn
 • hur man ska fastställa privat kontra offentligt navelsträngsblod bank
 • Vad gör en prostata?
 • tidiga tecken på en IVF-graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com