kliniska tecken och behandling av fibromyalgi

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-30
Bredvid artros, fibromyalgi är en av de främsta orsakerna till människors täta besök i reumatologi kliniker. Även om det anses vara en allmän smärtsyndrom av okänt ursprung, läkare i regel inte hittar något som är fel med människor som lider fibromyalgi på ett tidigt stadium. Detta förklarar varför de flesta människor misslyckas med att söka omedelbar behandling av fibromyalgi

Fibromyalgi

Frekventa utmattning och känsla ont i hela är ett klassiskt tecken på fibromyalgi. Det är ett kroniskt tillstånd som normalt orsakar utbredd smärta i muskler, ledband och senor samt trötthet och ömhet i lederna. Sjukdomen drabbar vanligtvis mjuka fibrös vävnad i kroppen.

Möjliga orsaker

Även den direkta orsaken till fibromyalgi är okänd, har dess utveckling varit kopplade till såväl fysiska som känslomässiga trauman. Villkoret Resultaten från onormal svar smärta överföring. Detta förklarar den kroniska smärttillstånd som följer med sjukdomen. Andra teorier är att sjukdomen är relaterad till förändringar i skelettmuskulatur metabolism, vilket resulterar i minskat blodflöde, kronisk trötthet och svaghet. Det finns också en misstanke om att villkoret orsakas av en smittsam mikrob. Pilotstudier om möjliga genetiska tendenser av fibromyalgi har visat preliminära bevis.

Tecken och symptom

Bortsett från bultande, och vassa muskuloskeletal smärta, diagnostiserade personer med fibromyalgi har andra symtom som huvudvärk, sömnsvårigheter, morgonstelhet och problem i tänkande och minne, kallat "fibro dimma. "Dess mer överväldigande egenskaper är långvariga och bodywide smärta med definierade ömma punkter. Skillnad från andra smärtrelaterade tillstånd, fibromyalgi är triggerpunkter förekommer i isolering. Men medan fibromyalgisymptom efterliknar effekterna av olika typer av artrit, den aldrig orsakar svullnad och deformitet av lederna, som artrit kan. Symptomen på sjukdomen kan förvärras med tiden. Omedelbart söka professionell hjälp är viktig för att förbättra tillståndet.

besläktade villkor

Medan fibromyalgi sjukdomen är allmänt som ett smärttillstånd, ofta aktier symptom med en rad sjukdomar. En majoritet av fibromyalgi patienter lider ofta buksmärta, gas och illamående representeras av Irritable Bowel Syndrome. Jaw-relaterad smärta, stelhet och obehag som är kopplade till käkleden Dysfunction Syndrome också drabba fibromyalgipatienter.

Som löper risk

Baserat på antalet fibromyalgi fall sjukdomen mer vanligt förekommande hos kvinnor än män. En majoritet av fibromyalgipatienter är i 30 till 50 år åldersgrupp. Personer med reumatoid artrit och autoimmuna sjukdomar är mycket benägna att utveckla fibromyalgi oordning. Försvårande faktorer av sjukdomen finns förändringar i väder och kallt eller dragiga miljö. Människor som lider av hormonella förändringar, får allergier, stress, depression, ångest och överansträngning lida fibromyalgi flareups.

Behandling

Den behandling och alternativ för hantering av fibromyalgi har förbättrats under åren. Patienter kan njuta av dess mångfasetterade behandlingsstrategier. I lindriga fall kan genomföra livsstilsförändringar bidra till att förbättra fibromyalgi symtom. En kombination av medicinering, patientutbildning, sjukgymnastik och rådgivning, tillsammans med deltagande i stödgrupper är till hjälp för att hantera den fortsatta symtom på sjukdomen.

Previous:nothing Next:vad är skillnaden mellan triglycerider & kolesterol?

Relaterade artiklar


 • information om vasectomies
 • rättsmedel för darrningar i händerna
 • vad är orsakerna till yrsel?
 • Vad är definitionen av hälsa triangel?
 • att leda ett lyckligare liv
 • hur man använder huskurer för att hjälpa ditt barn problem
 • vad är orsakerna till för tidiga sammandragningar under graviditeten?
 • tecken på allergi hos barn
 • naturliga ämnesomsättning boosters
 • vad är garvning gaspedal?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com