livsmedel som orsakar halsbränna under graviditeten

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-25
Halsbränna är ett problem för många gravida kvinnor. Som livmodern växer, börjar det trycka i magen mot mellangärdet. Detta tvingar magsyra och innehåll upp i matstrupen, vilket leder vanligtvis till reflux och halsbränna. Flera typer av livsmedel kan förvärra halsbränna. Det är viktigt att äta hälsosamt under graviditeten, men om din halsbränna är besvärande, försök undvika vissa av dessa gemensamma mat triggers

Citrus

Sura livsmedel som tomater, apelsiner och grapefrukt kan förvärra halsbränna. Istället för att äta tomater på egen hand eller dricka tomatjuice, prova att äta skivad tomat på en smörgås. Om du älskar apelsinjuice, prova att dricka ett litet glas med låg syra saft efter att du har ätit lite mat.

Koffein

koffeinhaltiga drycker såsom läsk och kaffe är vanliga halsbränna triggers. Det är bäst att begränsa koffein under graviditeten ändå, så försök att undvika kaffe och läsk. Om du inte kan klara sig utan ditt morgonkaffe, alltid äta något innan man dricker det eller försöka hitta koffein-fria alternativ.

Alkohol

Alkohol är en utlösande faktor för halsbränna. Detta bör dock vara en icke-fråga eftersom alkohol bör undvikas under graviditet.

Fatty eller fet mat

fet och stekt mat tar längre tid att smälta, och därför ofta åstadkomma halsbränna eftersom dessa livsmedel orsaka magsyra att pressa upp i matstrupen. Baka din mat istället för att steka den och valde fettsnåla mejeriprodukter och magrare köttbitar.

Choklad

Choklad kan utlösa halsbränna. Gör ditt bästa för att begränsa mängden choklad som du förbrukar och inte äter det på fastande mage.

hantera symptomen

Ät små, täta måltider. Detta kommer att hålla maten på din mage, men kommer att hålla den från att bli alltför full. Detta kommer att hjälpa till att stoppa magsyra från att resa tillbaka upp i matstrupen. Försök att inte dricka för mycket under din måltid eftersom detta kommer att fylla magen snabbare. När du äter, se till att du inte lägger ner. Sitt upp i ungefär tre timmar efter att ha ätit så att maten hinner smälta. Om halsbränna är ett problem på natten, försöka sova uppallad på kuddar.

Previous:nothing Next:hypertermi riskfaktorer

Relaterade artiklar


 • hur man ansöker om new york barns hälsa plus
 • biverkningar av prednison behandling
 • bråck symptom hos spädbarn
 • vad är orsaken till gäspningar?
 • hur man använder paragard
 • hur man behandlar barn med bipolär sjukdom
 • Hur fungerar ett foster Doppler arbete?
 • Definitionen av en abort
 • tecken på värmeslag hos barn
 • hur man kan öka i vikt under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com