modersmjölksersättning alternativ

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-17
Det finns många skäl en förälder kanske vill använda ett alternativ till modersmjölkersättning. Vissa barn kan inte tolerera några kommersiella koncept medan en del föräldrar som inte har möjlighet att amma, välj hemgjord formler på grund av sin oro för främmande ämnen och kemikalier i kommersiella formel.
Nästan varje barnläkare kommer att bekräfta bröstmjölk är bäst för ett barn , men om ditt barn inte kan amma eller har kommersiella koncept, det finns många alternativ till modersmjölksersättning. Dessa hemgjord formler kan kosta ungefär $ 4 per dag.
FDA hävdar att hemgjord komjölk formler inte bör betraktas och komjölk baserad formler inte uppfyller ett spädbarns näringsbehov. Utfodring ett spädbarn hemmagjord komjölk formeln kan skada ett barns njurar. Vidare varnar FDA mot att använda kondenserad mjölk, eftersom den negativa effekten behandlingen har på mjölkens protein. Protein är nyckeln i att bygga ett spädbarns hjärna

Bröstmjölk

Bröstmjölk är det bästa alternativet till kommersiell formler. American Academy of Pediatrics, eller AAP, säger spädbarn bör ammas endast för de första sex månaderna av en spädbarn liv. Dessutom, om mamman kunde uppmuntrar AAP ammar tills barnet är 12 månader gammal. En mors kropp ger den mest effektiva mjölk för ett barn med rätt mängd proteiner, fett, boosters immunitet och näring ett spädbarn behöver för god utveckling.

Lever Formula

Detta lever formel anses ha liknande näringsämnen som modersmjölken. Denna formel recept gör 36 oz. av formel. Ingredienserna kan hittas på alternativa leverantörer hälsokost som Radiant Liv eller Natrem.

3 3 /4 koppar hemlagad kyckling /> buljong
5 msk. laktos
1 /4 tsk. Bifidobacterium infantis
1 /4 kopp hemmagjord flytande vassle
1 msk. kokosolja
1 /2 tsk. av hög vitamin torskleverolja
1 tsk. oraffinerad solrosolja
2 tsk. extra jungfruolja
1 tsk. Acerola pulver

Koka levern i buljongen tills den är helt genomstekt. Detta kan ta ungefär fem minuter. Häll levern och buljong i en matberedare med resten av ingredienserna och kyl denna blandade blandning i kylen i en glasbehållare. Gör denna formel dagligen för att säkerställa färskhet av näringsämnena i formeln.

Goat Mjölk

En del mammor föredrar att använda rå getmjölk för deras modersmjölksersättning. Getter mjölk är rik på fett, men det saknar folsyra och är låg i vitamin B12. Om en mamma insisterar på att använda getmjölk, då tillskott av folsyra och B12 är viktiga. Ekologisk kyckling lever kan läggas att öka näringsämnen och vid 4 månader kan du börja mata dina barn kokta äggulor.

Berikade Formel Alternativ

En del mammor föredrar att berika deras kommersiella formel med tillsats av näringsämnen som äggulor. Äggulor tros innehålla essentiella fetter som hjälper hjärnans utveckling hos spädbarn. Börja med en kopp mjölk formeln och sedan lägga 29 oz. destillerat vatten, en kokt äggula och en tsk. av fiskleverolja och blanda i en processor tills slät.

Vassle, grädde och kokosolja Formula

Detta vassle, grädde och kokosolja formel härmar noggrant näringsämnena i modersmjölken. Detta recept gör 36 oz. , Som ska pågå i en dag. Observera att alla specialitet ingredienser kan köpas från livsmedel specialitet hälsa leverantörer som Radiant Liv och Natren.

2 koppar ekologisk helmjölk, helst från gräs utfodras korna
1 kopp hemmagjord flytande vassle
4 msk. laktos
1 /4 tsk. Bifidobacterium infantis
2 eller fler msk. ekologisk grädde
1 tsk. fiskleverolja
1 tsk. expeller-uttryckta solrosolja
1 tsk. extra jungfruolja
2 tsk. kokosolja
2 tsk. näringsmässiga kvalitet jäst flingor
2 tsk. gelatin
1 7 /8 destillerat koppar eller filtrerat vatten
1 /4 tsk Acerola pulver

Lös gelatin i vatten och placera alla ingredienser en mixer eller matberedare. Blanda och förvara i kylen.

När man ska ringa en läkare

Om du matar ditt barn alternativa formeln är det viktigt att du ringer läkaren när vissa symptom. Om ditt barn har långvarig diarré och kräkningar, uppsök omedelbart läkare. Om ditt barn går ner i vikt medan man äter alternativa formeln är det också klokt att samråda med din barnläkare.

Previous:nothing Next:blodtryck nivåer hos barn

Relaterade artiklar


 • låg östrogen symptom hos kvinnor
 • hur man får sova snabbare och enklare - naturligtvis
 • hur man gör bröst laktat
 • vad är cesium för?
 • Vilka är riskerna med cigarrökande?
 • hämmad fostertillväxt syndrom
 • hur man byter en blöja på ett barn
 • Var är lipas hittas?
 • vad som orsakar domningar i fingertopparna?
 • hur man ska behandla hösnuva utan medicinering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com