nackdelar av navelsträngsblod

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-16
Även om du inte är en förälder eller väntar barn, skulle du hört nog något om navelsträngsblod bank, och rep transplantationer blod. Om du väntar barn och undrar om navelsträngsblod bank är rätt för din familj, recensioner denna artikel några fakta om navelsträngsblod bank du kanske inte har hört, och diskuterar eventuella nackdelar av bank navelsträngsblod och använda navelsträngsblod för transplantation.

Vad är navelsträngsblod?

"navelsträngsblod" hänvisar till en liten mängd (upp till 180 mL) blod från en nyfödd baby som har skördats från navelsträngen, och som innehåller potentiellt värdefulla stamceller som har använts för att behandla och bota allvarliga sjukdomar hos både barn och vuxna. Som teknik och medicin har börjat upptäcka flera ansökningar om dessa stamceller, fler familjer väljer att banken sina barns navelsträngsblod i privata eller offentliga navelsträngsblod banker. Till skillnad från benmärg, skörd navelsträngsblod tar inte särskilt förfarande för att samla in andra än fastspänning av navelsträngen på ett visst sätt, och att insamlingen inte orsakar ytterligare smärta till mamman eller barnet. I de flesta fall skulle navelsträngsblod som har skördats annars kastas tillsammans med av navelsträngen.

Små Odds, höga kostnader

Den lätthet att samla in navelsträngsblod är en orsak till fler föräldrar väljer att spara sina barns sladd blod i privata banker. Men trots många framgångsrika transplantationer och löfte om fler användningsområden för navelsträngsblod i framtiden, har privata navelsträngsblod banker överskattas traditionellt den potentiella nyttan av bank egna barns celler navelsträngsblod. Det finns en växande enighet om att i de flesta fall, när det inte finns något omedelbart behov inom familjen, är oddsen det privatägda bankas navelsträngsblod någonsin kommer att användas mellan en på 1000 och en i 200. 000.
Privata navelsträngsblod bank varierar från anläggningen, men kör mellan $ 600 och $ 1. 800 för det första året, med genomsnittet på omkring $ 1,500. Denna tjänst säljs av bankerna som en sorts försäkring, men innan du väljer Private Banking navelsträngsblod för din familj, är det viktigt att känna till begränsningar av navelsträngsblod som privat är bankas.

Begränsningar

En av de stora frågor med hjälp av en persons eget navelsträngsblod för att behandla många villkor är att cellerna i navelsträngsblod kan bära samma sjukdom. Detta innebär att även sjukdomar ofta behandlas med transplantation navelsträngsblod inte kan behandlas med en transplantation av dina egna navelsträngsblod. Detta kan även inkludera leukemi, eftersom sladden blodkroppar redan nu kan ha leukemi genetiska kod.

Tekniken är fortfarande under utveckling

En annan viktig begränsning av navelsträngsblod i allmänhet är att mängden stamceller i en typisk navelsträng är inte tänkt att vara tillräckligt för att göra en transplantation navelsträngsblod för en vuxen eller någon över 100 kg. Detta är dock ett område där tekniken förändras snabbt situationen, och den nationella navelsträngsblod programmet anges att ett fåtal vuxna har behandlats framgångsrikt med navelsträngsblod från obesläktade donatorer. I vissa fall är navelsträngsblod från två olika givare ges till en patient för att ge tillräckligt med stamceller, i andra fall, stamceller från navelsträngsblod är utökade ex vivo ("utanför kroppen", dvs i ett labb) till skapa tillräckligt med celler för att framgångsrikt behandla en vuxen.

Primitiva stamceller

En tredje faktor är att stamceller i navelsträngsblod är primitiva, och behandlingen kan ta längre tid att lyckas jämfört med benmärgstransplantation. Denna försening utsätter patienten för ökad risk för infektioner och allvarliga sjukdomar medan transplantationen träder i kraft. Men eftersom stamceller från navelsträngsblod är primitiva, har matchen som krävs för en navelsträngsblod transplantation inte vara perfekt. Stamceller från navelsträngsblod är anpassningsbara, och det finns en stor potential som så småningom kommer att förverkligas.

Vissa familjer kan ha nytta

När privata navelsträngsblod bank som känns bäst är för familjer där en förälder eller ett syskon har en sjukdom som kräver en transplantation navelsträngsblod, särskilt när en lämplig match inte kan hittas i offentliga navelsträngsblod banker. Detta är ett beslut skall göras i samråd med din läkare för att säkerställa att navelsträngsblod du betalar till banken har en god chans att användas. Om bank ditt barns navelsträngsblod privat är inte ett alternativ för din familj, kom ihåg att det finns många offentliga navelsträngsblod banker i hela landet, och en behandling som härrör från blod från navelsträngen är fortfarande möjligt.

Donera navelsträngsblod till offentliga banker

Om du vill att ditt barns navelsträngsblod för att rädda ett liv eller bota en svår sjukdom, men vill inte betala för något din familj kanske aldrig behöver, har du möjlighet att donera ditt barns navelsträngsblod till en offentlig navelsträngsblod bank . Ju fler givare bidrar navelsträngsblod, desto mer sannolikt är det att när någon i din familj behöver stamceller, kommer du att hitta en match genom National navelsträngsblod programmet eller andra offentliga sladden blodbanker. Givare av alla raser behövs, och om du väntar ett barn, kan detta program vara rätt för dig och din familj. Navelsträngsblod din familj donerar kommer att främja forskning och utveckling av navelsträngsblod teknik och kan sluta spara minst ett liv.
Tyvärr, på grund av begränsade resurser, kan du behöva göra lite legwork att hitta en offentlig bank som kommer att ta din donation. Det kostar runt $ 1000 för att bearbeta en donation navelsträngsblod för lagring och om donationer accepteras, och när, kan bero på den forskning som görs och den nuvarande nivån på ekonomiskt stöd en viss bank har (se Resurser).

Previous:nothing Next:vad vitaminer gör män behöver ta?

Relaterade artiklar


 • symtom på slutskedet alkoholism
 • hur att bli gravid efter en vasektomi återföring
 • ljumskbråck symptom hos kvinnor
 • hur man detox från nikotin
 • hur man kan bota tumör i livmodern
 • feber blister symtom
 • Hur sluta röka med "fokus på andning"
 • information om preventivmedel
 • Hur effektiv är preventivmedel arm implantat?
 • orsakerna till dålig kroppslukt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com