nervös tic sjukdom

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-12
Vi har alla upplevt en ofrivillig tic, rycka eller HUGG ibland. Ibland vårt öga ryckningar utan märkbar anledning, och det är mycket irriterande, men för de flesta människor är detta ett övergående tillstånd. Föreställ dig hur det är för dem som lider av en nervös tic sjukdom hela tiden. Det finns underliggande orsaker till detta tillstånd, av vilka en del kan hanteras med medicinering

Vad är en Tic?

Enligt DrMichael Craig Miller, Editor-in-Chief av Harvard Mental Health Letter, och biträdande professor i psykiatri vid Harvard Medical School, är en TIC en plötslig, snabb och repetitiv ofrivilliga rörelser. Om du har en enkel motor tic, innebär det en muskelgrupp. Exempel på en enkel motor tic innehålla en sammanfattning huvud rörelse, repetitiva ögonblinkning, eller rycka dem axlarna.

Effekter

Tics brukar bli värre när en person blir upphetsad, orolig eller trött. Enligt Encyclopedia of psykiska sjukdomar, det finns strukturella och funktionella avvikelser i hjärnan hos de individer som tics. Det medicinska samfundet har konstaterat att kemiska budbärare i hjärnan, som kallas neurotransmittorer och inkluderar dopamin, och serotonin cykliskt AMP, är onormala hos dem som har denna sjukdom och kan vara ansvarig för TIC störningar. Enligt Dr Miller, kan tics ibland förväxlas med ryckningar. Men ett ansiktsbehandling ryckning uppstår när skada eller irritation har uppstått i en av de muskler som styr ansiktsmusklerna.

Tourettes syndrom

Enligt Dr Kevin J. Svart, docent i psykiatri, neurologi, radiologi och neurobiologi vid Washington University School of Medicine, Tourettes syndrom (TS) är en idiopatisk syndrom där tics, både motor-relaterade och sång, börja före vuxen ålder. De tics av Tourettes syndrom offer inkluderar blinka, snusas, spänna buken och vidröra marken. Ibland kan en person med Tourettes kommer att förbanna upprepade. Tourette's ärvs från en, inte båda, av föräldrarna. Det anses därför genetiskt arv som ett dominerande drag, eftersom bara en förälder behöver ha det för att sprida den vidare. Pojkar är offer för Tourettes mer än flickor, även flickor, som har en förälder med Tourettes, kan drabbas istället av tvångssyndrom (OCD).

Nervous Tics associerad med Tourettes syndrom

Om en person har Tourette's, de typer av tics han kan drabbas av kan innehålla enkla motoriska tics som spotta, ben knacka, grimaserande, med udda steg när man går, ryckte och huvudet ryck. En annan typ av tic är den komplexa motordrivna TIC, som innebär mer komplicerade rörelser. De komplexa motor TIC kan innehålla hopp, sniffning objekt, näsa gnugga, röra andra människor, emulera en människas rörelser (som kallas echopraxia), eller skadliga beteenden såsom bita på läpparna eller banka en `s huvud mot en vägg.

vokala tics

Vocal tic störningar inkluderar upprepa de ord som någon annan säger (ekolali), högt förbanna (coprolalia), skällande, yelping och rensa halsen.

Previous:nothing Next:orsakerna till klaustrofobi

Relaterade artiklar


 • hand sanitizer pros & cons
 • prostatacancer kirurgi & nya behandlingar
 • typer av inälvsmask hos människor
 • hur man ska behandla förhöjt enzymer
 • hur gå ner i vikt efter din kroppsform (kvinnor)
 • hur man byter en blöja på ett barn
 • vad är orsakerna till för tidiga sammandragningar under graviditeten?
 • hur man kan få mer energi naturligt
 • hur du får ut mesta möjliga nytta av varje läkarbesök
 • orsaker av myom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com