om Remicade

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-13
Remicade är varumärket för ett läkemedel som kallas infliximab. Detta läkemedel som vanligen används för att behandla olika typer av artrit, vissa sjukdomar i tarmen och vissa hudsjukdomar. Läkemedlet injiceras i patientens ven. Remicade används för att hämma immunförsvaret, bekämpa en naturlig substans i kroppen som kallas tumörnekrosfaktor (TNF). När en person lider av artrit eller andra autoimmuna sjukdomar, orsaker TNF immunförsvaret att angripa kroppens vävnader. Detta i sin tur orsakar inflammation och smärta. Remicade block TNF, vilket minskar både inflammation, smärta och svullnad. Den har förmågan att bromsa utvecklingen av vissa sjukdomar som orsakar inflammation

administrerar Remicade till en patient

När en patient får Remicade, en sjuksköterska eller annan sjukvårdspersonal väger patienten för att avgöra lämplig dosering. Sjuksköterskan kommer också att överväga patientens medicinska frågor. Efter bestämning av doseringen, kommer sjuksköterskan kontrollera patientens vitala tecken, inklusive temperatur, blodtryck och hjärtfrekvens. Slutligen kommer sjuksköterskan använda ett IV nål att injicera läkemedlet i patientens ven. Proceduren tar normalt ca 2 timmar. Patienter återvända var 6 till 8 veckor för uppföljande behandling.

Biverkningar

Som med alla mediciner, kommer patienter ibland drabbas av biverkningar. Typiska biverkningar som förknippas med Remicade är illamående, huvudvärk och smärta i magen. Mer allvarliga biverkningar kan omfatta yrsel, synproblem, andningssvårigheter, svullnad, blödning och andra onormala händelser. Om en patient får dessa biverkningar, bör han omedelbart söka läkarvård. En person som tar Remicade har en svagare immunsystem, så han kommer att vara mer mottagliga för förkylning, influensa och andra infektioner. Remicade ger också patienter en högre risk att utveckla cancer och leversvikt.

Innan Remicade

Innan en patient börjar med Remicade, bör han meddela läkaren om eventuella allergier till läkemedel. Läkaren måste känna till patientens medicinska historia, inklusive tuberkulos, cancer, hjärtsjukdom, leversjukdom, eller någon annan allvarlig sjukdom som patienten har upplevt tidigare. Förutsatt att läkare med anamnes information kommer att säkerställa att patienten får den bästa behandlingen för deras tillstånd.

Sjukdomar som vanligtvis behandlas med Remicade

Remicade används för att behandla flera sjukdomar som orsakas av den attackerande av friska kroppens vävnader. Sjukdomar som ankyloserande spondylit, ledgångsreumatism, psoriasis plack och andra autoimmuna sjukdomar har alla varit framgångsrikt behandlats med Remicade. Patienter bör diskutera sina diagnoser med sina läkare för att avgöra om Remicade är rätt för dem.

Hur Remicade kan förbättra livskvaliteten

Patienter som tar Remicade kan uppleva en rad positiva hälsoeffekter. Detta läkemedel kan bromsa eller stoppa ledskada. Remicade kan minska svullnad i leder och inflammation. Det kan lindra stelhet och smärta. Vissa patienter får större flexibilitet och rörlighet, kan utföra åtgärder som var svåra att göra innan Remicade. Patienter med hudåkommor såsom plackpsoriasis kan njuta klarare hud. De med Crohns sjukdom, en sjukdom som kännetecknas av kronisk diarré och magont, kan ofta uppleva minskade symptom.

Previous:nothing Next:Vilka är de funktioner corporacavernosaen?

Relaterade artiklar


 • hjärta palpatation orsaker
 • hur man förstår vad som orsakar frekvent hicka
 • menstruationscykeln problem
 • hur man vet om man har en migrän
 • hur man kan stärka barns muskler
 • kroniska sinus huvudvärk symtom
 • Vilka är farorna med narkotikamissbruk?
 • varför inte köra näsan när barometern faller?
 • vad är orsaken till gäspningar?
 • hur man upptäcker mögel i en lägenhet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com