om blodplasma

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-26
Plasma centra är vanliga syner. Högskolestudenter är kända för att donera plasma att få spendera pengar för helgen. Få människor som ger sin plasma sluta tänka på vad exakt plasma är, hur det används och varför företagen är villiga att betala för denna värdefulla resurs. Plasma inte kan tillverkas och för att utnyttja sin läkande egenskaper ska det samlas in från människa

roll Plasma i kroppen.

Plasma är den vätska som bär blodkroppar, blodplättar, antikroppar och andra näringsämnen genom kroppen. Det håller blodkropparna flyter och flyttar till de delar av kroppen där de behövs. Utan plasma skulle blodkroppar, antikroppar och viktiga näringsämnen inte kan göra sitt jobb.

Innehåll och utseende

Plasma är en klar vätska. Det är färgen på halm. Makeup av plasma är cirka 90 procent vatten och tar upp ungefär hälften av hela volymen av blod i människokroppen. Än vatten, innehåller plasma kalcium, magnesium, kalium och natrium, samt viktiga antikroppar.

användning av Plasma

Plasma är som används vid behandling av många sjukdomar. Brännskador behandlas ofta med en infusion av blodplasma, vilket hjälper till att skydda patienten från smitta. Plasma ges också till dem som lider av autoimmuna sjukdomar, autoimmuna sjukdomar och hemofili.

Skilja blodkroppar från Plasma

Plasma måste avskiljas från blodkropparna som den utför innan den kan användas för att behandla en person. En person som donerar blod har deras blod som samlats precis som de skulle om de var donera blod. Då blodet sätts i en maskin som snurrar det så att blodkropparna separat från plasman. Den plasma samlas in och blodkropparna återförs till givarens kropp.

Plasmadonation

plasma platser ofta betalar givare för deras plasma. Människor har rätt att donera upp till två gånger per vecka eftersom det tar kroppen två till tre dagar att ersätta den förlorade plasma. Processen tar ungefär en timme. Givarna betalas vanligtvis mellan $ 20 och $ 30 varje besök. En person som vill donera plasma bör alltid gå till en registrerad och licensierad plasma-webbplats (se Resurser).

Previous:nothing Next:tecken och symtom på influensa-virus

Relaterade artiklar


 • Hur man själv ta hand om massörer
 • vad är Plavix medicin?
 • typer av artificiell insemination hos människor
 • om dödfödda barn
 • orsakerna till rektal blödning
 • biverkningar av svartmögel
 • tecken på drogberoende
 • hur man skapar en säker och sund kök
 • hur man kan sänka högt blodtryck i 4 steg
 • hur man administrerar FluMist
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com