om födelsekontroll planering

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-16
Det finns många typer av preventivmedel på marknaden. Några kommer i form av en injektion, ett piller, en lapp, en vaginal eller livmodern insatsen och kondom. Att hitta den bästa produkten för dig börjar med ett samtal mellan dig och din läkare. Någon kvinnor har starka biverkningar, medan andra bara vill det som känns rätt och fungerar bäst för dem. Här finns flera förslag till forskning baserat på din nuvarande behov och önskan om att planera den bästa för födelsekontroll för dina behov, inklusive alternativ för födelsekontroll att luften mer mot personlig integritet, eliminerar intag syntetiska hormoner och slipper in något i kroppen.

privat metod. Depo-Provera

Depo-Provera sköt pågå i tre månader och kan tas i armen eller höften. Det är ett syntetiskt hormon som består helt av progesteron. När släpps ut i kroppen, den förhindrar äggstocken från att släppa ett ägg, medan tjockare slem i livmodern och ändra dess foder, vilket gör det svårare för spermier att komma in och överleva.
Det är en av de mer privata former av preventivmedel, eftersom den inte har några yttre närvaro, i motsats till den patchen. Däremot kräver den ett läkarbesök var tredje månad. Det är 97 till 99,7 procent effektiv som preventivmedel och förhindrar inte sexuellt överförbara sjukdomar.

Dagliga rutiner? Titta på p-piller.

P-piller finns i olika former. Kvinnor kan ha låga hormonnivåer eller ta ett piller som gör att endast fyra perioder per år. Den grundläggande idén bakom pillret fortfarande standard.
Efter att ha fått ett recept för din läkare får du sedan en förpackning med piller. För de första tre veckorna är de piller fyllda med syntetiskt östrogen och progesteron hormoner som förhindrar äggstocken från att släppa ett ägg och ändra slem runt livmoderhalsen för att göra det svårare för spermier att komma in. På den fjärde veckan, piller är en placebo och inga hormoner i dem. De fungerar främst att hålla användaren har för vana att ta dem samma tid varje dag. Detta kommer att under veckan som menstruation inträffar innan nästa omgång hormon piller börjar den sista dagen av perioden.
P-piller återfinns 92 99,7 procent effektiv som preventivmedel och inte hindrar någon sexuellt överförbar sjukdom.

orto EVRA ett lite mer aktivt lista

orto EVRA är en vecka typ av preventivmedel där användaren pinnar en självhäftande lapp på höften, ryggen, armen eller skinkan som sedan en kombination av hormonerna progesteron och östrogen utsläpp, förhindra ägglossning. Den tjocknar också slem runt livmoderhalsen, vilket gör det svårt för spermier att komma in. Kvinnan kommer att upprepa detta i tre veckor, lämnar plåstret den fjärde veckan för att möjliggöra menstruation att inträffa.
Plåstret innehåller 60 procent mer östrogen än andra preventivmetoder vilket innebär att den har en högre orsakar blodproppar jämförs sedan med andra hormon-baserade preventivmedel.
orto EVRA hindrar inte genomsläppligheten av alla sexuellt överförbara sjukdomar. När det används på rätt sätt, är plåstret 99 procent effektivt mot graviditet.

Nuva Ring Återinför mer avskildhet och en enklare rutin

Nuva Ring är en mjuk, böjbar ring som sätts in i slidan en gång i månaden. Det är sedan bort efter tre veckor att möjliggöra mens innan en ny sätts senast då sju dagar efter avlägsnande av den första. Det Nuva Ring inte kräver en läkare än att få ett recept och skall införas och avlägsnas av dess användare.
Väl inne släpper Nuva Ring en låg dos av hormoner som hindrar ett moget ägg släpps från äggstockarna . Ringen har en kombination syntetiskt östrogen och hormoner progesteron. Rätt använd är den Nuva Ring 99 procent effektivt mot graviditet men skyddar inte mot sexuellt överförbara sjukdomar.

Långvarig graviditetsförebyggande

Best användas av kvinnor som redan har haft ett barn, den spiral eller iud, är ett litet föremål som sätts in i livmodern för att förhindra graviditet i upp till 10 år. Väl på plats, spiralen ändrar livmoderslemhinnan och äggledarna påverkar rörelsen av ägg och spermier, förebygga befruktning. Spiral är 99,2 till 99,9 procent effektiv som preventivmedel.
Spiral införas och tas bort av läkare. Kvinnor blir tillsagda att kontrollera sträng av spiralen på veckobasis för att förhindra att IUD från inbäddning i livmodern. Iud avlägsnande är en snabbare process än införandet
spiral inte skyddar mot sexuellt överförda sjukdomar

Kondomer:. . STD Skydd

Den manliga kondomen är en form av preventivmedel som hindrar utbyte av kroppsvätskor mellan parterna och därmed förhindra kan sexuellt överförbara sjukdomar såsom hiv och aids.
För närvarande är det den enda reversibla form av preventivmedel för män. Kondomer är oftast gjorda av latex och passar över en erigerad penis och kan användas för vaginalt, oralt och analt sex. De får aldrig återanvändas och endast en kondom, ska användas i taget för att förhindra rivning.
Man kondomer i 85 till 98 procent effektivt mot graviditet.

Previous:nothing Next:är en bastu bra för dig?

Relaterade artiklar


 • Vad är funktionen av blodkärl?
 • hur man använder en online symptom checker
 • vad är en CBC blod arbete upp?
 • Vad innebär det att ha låga leverfunktion?
 • biverkningar efter mänsklig artificiell insemination
 • naturliga ämnesomsättning boosters
 • vad som orsakar domningar i fingertopparna?
 • förebygga kranskärlssjukdom
 • vad är farliga blodtryck nivåer?
 • hur man läka en blåtira
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com