om genombrottsblödning

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-03
Genombrottsblödning är en typ av onormal uterin blödning samband med menstruation. Det inträffar när du tar hormonella preventivmedel, såsom kombinerade p-piller (p-piller). Blödning brukar ljus, som kallas "spotting", men kan vara tungt för vissa kvinnor. Genombrottsblödning händer med cirka 30 procent av kvinnorna

Orsaker

Genombrottsblödning kan uppstå om du glömmer att ta ett p-piller eller om du tar det sent. Det kan också inträffa när du först börjar ta p-piller eller om du byter från en metod till en annan. Också, man är mer benägna att få genombrottsblödning om du startar en ny medicin som ett antibiotikum -. Vissa antibiotika är kända för att störa piller effektivitet

Tidsplan

Genombrottsblödning är vanligt under de första tre månader börjar ett hormonellt preventivmedel medan din kropp anpassar sig till hormoner. Ring din läkare om den varar längre än fyra månader.

Effekter

Kom ihåg att även genombrottsblödning kan vara obekvämt (du kan behöva extra kuddar eller tamponger), är det inte skadligt och tyder inte på cancer. Om blödningen blir tungt eller stör din dag till dag liv, kontakta din läkare så att hon kan föreslå en annan preventivmetod.

Varning

Genombrottsblödning är mer sannolikt att uppstå när nivån av hormoner i kroppen varierar, vilket kan hända om du missar ett piller, starta en ny medicin eller är sjuka med kräkningar eller diarré. Använd en annan preventivmetod i minst sju dagar, eftersom detta kan sänka p-piller effektivitet och utsätta dig för risk för graviditet.

Överväganden

Användning av utökade cykeln p-piller (piller som tas varje dag den månad för att minska antalet perioder du har till fyra per år) som Seasonale och Seasonique ökar risken för genombrottsblödning. Blödning bör minska med tiden, även om det kan ta upp till ett år.
vara medveten om att genombrottsblödning medan du tar förlängd cykel piller får fortsätta till nästa period, som kan vara en lång tid. . Kontakta din läkare om detta är besvärligt för dig

Förebyggande /Lösning

Det finns egentligen inget sätt att vara helt säker du inte få genombrottsblödning, men är det mindre troligt att inträffa om du tar din preventivmedel i tid (dvs. , missa inte ett piller), använd inte mediciner som stör p-piller eller om du använder den rätta metoden preventivmedel för dig.

Previous:nothing Next:att leda ett lyckligare liv

Relaterade artiklar


 • hur man får huden vit naturligt
 • symptom på uttorkning och utmattning
 • hur man kan bli av gula tånaglar
 • hur man kan bli av en feber hemma
 • hur man använder tvättsprit
 • gallsten rättsmedel
 • vad som orsakar män att gå skallig?
 • hur man hittar sova
 • vad som är i maxoderm?
 • ben i kroppen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com