om preventivmedel implantatet metod

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-02
Preventivmedel implantat är en form av preventivmedel som innehåller 1-6 biologiskt nedbrytbara kapslar eller stavar som kontinuerligt släppa progestin i blodet i upp till fem år. Implantaten är inopererad under huden i överarmen och är en av de mest effektiva preventivmetoder som kräver väldigt lite underhåll

graviditetsförebyggande

gulkroppshormon hormoner som infogas i kapslarna eller stavar är utsläpp från implantatet (s) för att förtjocka slemmet runt livmoderhalsen och förhindra ägglossning. Preventivmedel implantat är mycket effektiva, förebygga graviditet nästan liksom sterilisering. De ligger kvar i överarmen förrän kvinnorna känner hon inte längre behöver det eller det löper ut.

Vill du prova så

Sedan införandet av implantat kräver mindre kirurgiska ingrepp, är det viktigt att du diskuterar förfarandet med din vårdgivare. En utbildad läkare måste utföra proceduren. När implantat skall införas, kommer de att förbli i upp till fem år. När en kvinna önskar bli gravid, kan hon ha implantatet avlägsnas och hennes fertilitet omedelbart tillbaka, vilket är till skillnad från flesta andra hormonella preventivmedel.

Vem som ska få den

Preventivmedel implantat är ett hormonellt preventivmedel hos kvinnor som vill förhindra graviditet i upp till fem år. För kvinnor som inte har tid eller tålamod att komma ihåg att ta ett piller dagligen, kan den preventiva implantat vara det bästa alternativet eftersom väldigt lite underhåll krävs. För de kvinnor som inte kan använda andra former av hormonella preventivmedel, såsom p-piller, kan den preventiva implantat användas. Efter att ha diskuterat dina alternativ preventivmedel med en vårdgivare, kan den preventiva implantat också användas om en kvinna röker, har en risk för hjärt-kärlsjukdom, har högt blodtryck och ammar.

Biverkningar

En av de allvarliga bieffekter av kontraceptiva implantat är oregelbundna blödningar, som kan inkludera amenorré (ingen menstruationscykel), observation i mellan omgångarna och lättare eller tyngre menstruationscykler. Det är viktigt att du diskuterar dessa menstruationscykeln förändringar med din vårdgivare, eftersom dessa biverkningar kan bli nedslående

Andra möjliga biverkningar är:. Smärta vid kirurgiska insättningsstället, akne, huvudvärk, yrsel, humör förändringar, viktökning, ömhet i brösten och illamående.

Försiktighetsåtgärder

I likhet med andra hormonella preventivmedel, inte preventivmedel implantat inte förhindra sexuellt överförbara sjukdomar eller HIV /AIDS. />
Även kvinnor som använder anfallsskydd droger, har eller har haft bröstcancer, leversjukdom, tumör, cirros, aktiv hepatit eller får oförklarlig eller ovanliga blödningar bör diskutera andra preventivmedel alternativ med sin vårdgivare.

Previous:nothing Next:vad är en hög PSA nivå?

Relaterade artiklar


 • behandling för förstadium till cancer cellförändringar i livmoderhalsen
 • orsakerna till sängvätning hos barn
 • vad som orsakar tendinit?
 • hur man läka ett sår
 • är mystiker garvning säkra för gravida kvinnor?
 • hur man kan bota svamp på tånaglar
 • hur man gör sorg rådgivning
 • typer av artificiell insemination hos människor
 • hur man kan göra själv sjuk från alkohol
 • typer av inälvsmask hos människor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com