om tobaksberoende

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-28
Tobaksmissbruk är ett allvarligt problem i USA. Ungefär en av sex dödsfall i landet är direkt eller indirekt relaterade till rökning, och majoriteten av tobaksanvändare fastnar när de är barn. Cigarettrökning leder till allvarliga hälsoproblem och beroendet av nikotin. Enligt National Institute on Drug Abuse, är tobak en av de mest missbrukade ämnena i USA

Fakta

Även om du kan tänka att använda tobak på som bara en vana, är det nikotin i tobaksprodukter en starkt beroendeframkallande drog. Nikotin först ger en avslappnande effekt och ökar mental vakenhet. Snart mer och mer nikotin krävs för att producera samma effekt. Om du väljer att skära ned på tobak, är du sannolikt att uppleva negativa abstinenssymptom såsom ångest eller irritabilitet.

Betydelse

Över 70 miljoner amerikaner använder tobak. De flesta av dessa är cigarettrökare. Andra former av tobaksbruk inkluderar cigarrökande, piprökande och tuggtobak. Cirka 4. 000 ungdomar en dag röker sin första cigarett. Detta är en farlig vana att börja, eftersom rökning orsakar hjärtsjukdomar, stroke och cancer i lungor, mun, matstrupe och urinblåsa. Tobaksbruket är den ledande förebyggas dödsorsaken i USA.

Överväganden

Det finns mer än en miljard rökare i världen. Tobaksmissbruk dödar i genomsnitt 1 person var 6 sekunder och slutligen tobak dödar upp till hälften av alla dess användare. Enligt World Health Organization, är användningen av tobak en riskfaktor för 6 av de ledande dödsorsakerna i världen.

Missuppfattningar

Det är ett vanligt missförstånd att använda rökfri tobak är mindre farligt än rökning. Bruk av rökfri tobak kan orsaka cancer i matstrupen, mun och svalg. Det kan också leda till stroke eller hjärtinfarkt.

Förebyggande /Lösning

Nikotin är en beroendeframkallande drog. Addiction kännetecknas av ett tvång att söka en drog, även när du vet att det finns negativa konsekvenser. Endast cirka 6 procent av dem som vill sluta är framgångsrika i mer än en månad. Nikotintuggummin och plåster att lindra för vissa, men för andra cravings kvarstår. Beteendeterapi kan hjälpa rökare att identifiera utlösare, så att de kan planera strategier för att motverka sina drifter och begär.

Previous:nothing Next:alternativa behandlingar för barn med ADHD

Relaterade artiklar


 • Hur mycket kostar pre-seed öka dina chanser att bli gravid?
 • hypertyreoidism symptom hos män
 • vad är LDL?
 • vad är tertiär prevention?
 • symtom av dricksvatten inte tillräckligt med vatten
 • som uppfann plåster?
 • hur man kan slå endometrioisis 74 - förstå Anestesiologi samråd
 • vad är orsakerna till nagelbitande?
 • tecknen på perimenopause
 • reflux astmasymtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com