om vadben

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-20
Det finns fyra ben i människans benet. Lårbenet gör upp låret och är också känd som lårbenet (och är det största benet i kroppen). Knäskålen är ett litet flytande ben, även känd som knäskålen. Skenbenet är den största ben av två i underbenet, och fibula är den mindre ben. Det ligger på utsidan av underbenet och går från knä till ankel. Detta ben fungerar som en anslutningspunkt för muskler och senor som stöd i rörelse

Hamstring Attachment

Den övre yttre delen av fibula fungerar som fäste för biceps muskeln (även känd som hamstring) samt två långa ligament som håller knät på plats.

Peroneus Attachment

De översta två tredjedelar av utsidan av fibula fungerar som en anslutningspunkt för muskeln kallas peroneus Longus. Den andra änden av denna muskel är ansluten till foten ben. När denna muskel är böjd, gör det möjligt foten att vända utåt såväl som uppåt. Den nedre två tredjedelar av utsidan av fibula är anslutningspunkt för underbenet muskel i peroneus brevis. Denna muskel är kortare än peroneus Longus utan även ansluter till ankeln och är ansvarig för everting foten och höja den uppåt.

Soleus Attachment

På baksidan av den övre delen av fibula fungerar som en anslutningspunkt för vadmuskeln kallas soleus. Denna muskel är mindre än de stora gastrocnemius och ligger nedanför den och längre ner på benet. Den ansluter till hälbenet, och när böjda, kan du höja upp på tårna.

Toe extensorer

extensor digitatorum Longus är de muskler som flexar alla tår utom den stora. Den lyfter också ankeln uppåt och Everts foten. Även i slutet av denna muskel är på benen din andra genom femte tårna fäster bakgrunden till denna muskel till toppen framsidan av vadben.
mitten av den främre delen av fibula är ursprunget till muskeln extensor hallicis Longus. Den andra änden av denna muskel skär med ben i närheten av stortån och ansvarar för böjning denna tå uppåt.

Ankel Inversion

Den övre delen av fibula fungerar också som en bifogad fil för att muskeln tibialis bakåt. Denna muskel är ansluten till många små ben i foten och är ansvarig för att böja fotleden nedåt liksom vända ankeln (vrida den inåt).

Toe Flexion

I mitten av baksidan av vadben, flexor hallicis Longus fäster. Denna muskel löper hela vägen ner till under den första tån och är ansvarig för böjning det nedåt och, i mindre utsträckning, vända foten.

Previous:nothing Next:hur man rengör spädbarn öron

Relaterade artiklar


 • skillnaden mellan DNA-test & blodprov för faderskap
 • hur man gör en pad strumpa uppvärmning
 • hur man ansöker toner på hår
 • Hur fungerar 3D ultraljud arbete?
 • orsakerna till laktacidos
 • Hur du tar ett graviditetstest hemma
 • roterande manschetten skada behandlingar
 • Vilka är farorna av själv garvare?
 • tidiga symtom på pankreatit
 • om cellprov
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com