orsakerna till dålig andedräkt hos småbarn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-29
Småbarn kan utveckla dålig andedräkt lika lätt som vuxna. Detta är inte ett allmänt känt faktum, dock kan så en plötslig utveckling av dålig andedräkt orsaka larm för några vårdgivare. De flesta fall av dålig andedräkt hos småbarn är lätta att bota. När orsaken till dålig andedräkt är bestämd, kan rätt åtgärder vidtas <. h2> dålig tandhygien Detta är den vanligaste orsaken till dålig andedräkt hos småbarn, som barn kan vara mycket samarbetsvillig när det gäller tandhygien. Småbarn bör ha en strikt rutin av tandborstning och tandtråd, precis som vuxna. Så fort den första tanden visas bör det rengöras minst två gånger om dagen för att förhindra illaluktande tandsten och mat uppbyggd. Över tid kan dålig tandhygien leda till ännu mer allvarliga hälsoproblem, såsom håligheter eller tandvård abscess.

Munandning

mun andning kan orsaka dålig andedräkt, eftersom det torkar ut halsen och gör att bakterier att växa mer snabbt. Ett litet barn kommer ibland andas genom munnen om näsan är överbelastade på grund av en förkylning. Däremot kan andas genom munnen också vara ett symtom på ett allvarligt problem, såsom sömnapné eller förstoras adenoider.

Dehydrering

Precis andning genom munnen, kan orsaka uttorkning en torr mun och bakterietillväxt. Om ett barn har dålig andedräkt och är inte vätning många blöjor hela dagen, sedan uttorkning kan vara orsaken. Det är viktigt för ett barns allmänna hälsa att stanna tillräckligt mycket vätska, så dålig andedräkt är en sidoeffekt av att inte konsumera tillräckligt med vätska.

Napp eller Thumb suger

Många småbarn kommer att suga på en napp eller tumme för komfort. Denna gemensamma vana faktiskt kan leda till utveckling av dålig andedräkt. Både nappar och tummar kan vara en grogrund för bakterier om det inte ordentligt rengjorda. Nappar alltid bör steriliseras innan ges till ett litet barn och händerna ska tvättas några gånger om dagen.

Acid Reflux

sura uppstötningar, även känd som halsbränna, är ett smärtsamt tillstånd som inte är exklusivt för vuxna. Sura uppstötningar är handlingen av magsyra reser upp i matstrupen och det kan ibland upplevas som småbarn, liksom spädbarn. Detta magsyra kan innehålla mycket illaluktande bakterier, vilket ibland leder till dålig andedräkt. Om ett barn verkar obekväm efter maten och även lider av dålig andedräkt, kan då sura uppstötningar vara den skyldige.

Främmande föremål i näsa

Småbarn ständigt utforska sina kroppar och kärlek sätta främmande föremål i munnen eller näsan. Det är möjligt för ett främmande föremål att fastna i näsan utan att någon märker. Barnet kanske inte visar det finns ett problem, men dålig andedräkt och även sinus infektion kan utvecklas. Om ett barn lider av dålig andedräkt och ingen av de vanligaste orsakerna är närvarande, kan det vara klokt att ta en närmare titt upp båda näsborrarna.

Previous:nothing Next:pankreatin biverkningar

Relaterade artiklar


 • hur man fixar en igensatt mjölk kanal för amning mammor
 • behandling av Seasonal Affective Disorder symtom
 • oljeutsläpp beredskapsplan
 • gemensamma blodprov parametrar
 • Hur man blir immun mot influensa
 • stroke symptom hos barn
 • lunginflammation skott biverkningar
 • mentala utvecklingen hos spädbarn
 • veckovis graviditet miniräknare
 • Vilka uppgifter av kolesterol i kroppen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com