orsakerna till klaustrofobi

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-12
Merriam-Webster definierar klaustrofobi som "onormal rädsla för att bli i slutna och trånga utrymmen. " Fobier är onormala och okontrollerbar ångest mot ett objekt eller en situation --- i detta fall, rädsla för att inte kunna få ut slutna utrymmen

Orsaker

Klaustrofobi orsakas av psykiska sammanslutning av att vara i slutna utrymmen med en mycket obehaglig upplevelse. Denna mentala förening stärks ytterligare med varje erfarenhet av ångest varje gång en person är ett slutet utrymme. Så börjar en progressiv cykel av ångest utvecklas till fobi. Senare kan ångesten vara outhärdliga och patienten finner sig ha svårt att andas och i panik, och därmed känner behov av att fly.

Klaustrofobisk Erfarenheter

Upplevelser orsakar klaustrofobi ofta innebär att bli instängd i ett mycket smalt ställe. Till exempel i barndomen, kan en person ha varit instängd i en garderob eller något liknande trångt ställe (som en byggnad, eller källare etc. ). Som vuxen kan den person som har upplevt att bli instängd i en hiss eller en smal rum.

Psykologiska Symtom

Förr eller senare, på grund av denna sammanslutning, är personen inte kan åka till platser där det finns massor av människor av rädsla för att kvävas, hon är oförmögen att resa via flygplan eftersom denna situation kräver hennes att vara i ett slutet rum för flera timmar, om någonsin hon kunna uppbåda tillräckligt med styrka för att gå till ett parti hon skulle alltid stå bredvid dörren-närmaste vägen ut, hon kommer att undvika hissar. Detta kan ytterligare leda till känslor av depression eller ångest.

väg till återhämtning

Som klaustrofobi är ett inlärt beteende, kan det också vara "olärda. " Det finns flera behandlingar utvecklats för detta ändamål. En är beteendeterapi. Detta behandlar claustrophobics genom att identifiera "utlösare" eller elementen i den erfarenhet som leder till ångest. När detta har skett, triggers dessa skiljas med den erfarenhet genom visualisering och positivt tänkande.

En annan är neuro-lingvistisk programmering. Detta behandlar klaustrofobi genom att dekonstruera hur personen åsikter verkligheten. Genom att öppna möjligheter för olika ståndpunkter, är upplevelsen av ångest skiljas med villkoret att vara i slutna utrymmen. Om inte, då kan ångesten vara "minskat. " I vissa metoder är den person återinsättas i "original" upplevelse som utlöste ångesten så hon ser situationen i ett annat ljus och moget väljer att reagera på ett konstruktivt sätt. Vissa säger att detta är i sig ett slags beteendeterapi, men dekonstruerar personens sätt att se är en helt annan hållning, även om de utvecklat under samma linjer.

Översvämningar är en typ av terapi som innebär långsam exponering om den person som den situation som utlöser attackerna. Objektet är för personen att "vänja" med situationen för ångest för att bli kontrollerbar. I vissa metoder är den person ges meditation eller avslappningsövningar så att negativa känslor kan försvinna.

Andra botemedel

Det finns flera mediciner eller droger på marknaden som är listade som "botemedel" för klaustrofobi. De är läkemedel som lugnar oron genom att utlösa upplevelser. Men med tanke på att klaustrofobi är en lärd följd av nya erfarenheter, kan de inte anses vara "kurer", snarare ingrepp eftersom det de gör är minska ångesten genom att koppla patienten. De kunde omöjligen ta avstånd de lärda svar från utlösande erfarenhet.

Previous:nothing Next:Hur att växa längre naturligt

Relaterade artiklar


 • vad är Gardnerella vaginit?
 • hur man sparar pengar på glasögon
 • normal kroppstemperatur för spädbarn
 • problem med vårdhemmet
 • funktioner av progesteron under graviditeten
 • vad är normal kroppstemperatur?
 • tecken på silikonbröstimplantat brott
 • hur man köper och använder automatisk piller dispensrar
 • hjärtklappning behandling
 • klumpfot problem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com