pankreatin biverkningar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-29
Pankreatin är en blandning av lipas (ett fettlösande enzym), proteashämmare (ett protein enzym) och amylas (ett enzym som bryter ner kolhydrater). Det används för att hjälpa bukspottkörteln när denna körtel inte kan att utsöndra de nödvändiga insulin till kroppen eller nödvändiga matsmältningsenzymer till tarmkanalen. Vanligtvis sker detta problem som en följd av cancer i bukspottskörteln, pankreatit eller eventuella villkor som påverkar funktionen i bukspottkörteln. De enzymer som finns i Pankreatin kommer i allmänhet från nöt, fläsk eller grönsaker. Enligt www. drugs. com, är dess övergripande funktion för stöd i matsmältningen. Biverkningar kan vara erfaren, men de är oftast mindre, om en patient upplever dem på alla

Förstoppning

Förstoppning kan förekomma vid start på Pankreatin, eftersom kroppen behöver lite tid att vänja sig få enzymer från en alternativ källa. Men eftersom kroppen blir acclimated till medicineringen bör förstoppning avtar och matsmältningssystemet skall ha en jämn igen.

Diarré

pankreasinsufficiens kan orsaka diarré. Och tills kroppen blir van att ta Pankreatin får diarré förbli ett irritationsmoment. När bukspottkörteln accepterar denna blandning som ett sätt att få de enzymer som behövs, bör den diarré avtar och tarmarna ska fungera normalt.

Magbesvär

Magvärk och obehag kan följa med de tidiga stadierna av Pankreatin behandling. Eftersom kroppen blir anpassad till att ta pankreasenzymer muntligt, kan det bli en tid där en del smärta kan kännas i buken. Det är normalt eftersom kroppen försöker reglera enzymer inte passerat genom tarmsystemet. Om det fortsätter i mer än några dagar, dock kontakta en läkare.

Illamående

Eftersom det finns låga halter av pankreasenzymer som utsöndras av bukspottkörteln, kan en enskild känna illamående. Illamående kan också uppstå när Pankreatin införs. Eftersom kroppen inte används för att få de enzymer något annat sätt än från bukspottkörteln, kan det ta lite tid att få enzymet nivåer regleras.

utslag eller nässelfeber

En av utslag eller nässelfeber är ett definitivt tecken på en allergisk reaktion mot Pankreatin. Om detta inträffar, kontakta läkare omedelbart och sluta med drogen. För vissa människor kan detta hända eftersom de är allergiska mot fläsk eller nötkött, men för andra är det en kombination av enzymer som ger till angrepp.

Previous:nothing Next:hur man rengör knästöden

Relaterade artiklar


 • hur man har ett barn utan sjukförsäkring
 • tung period symtom
 • vad är det snabbaste sättet att göra ditt hår växa naturligt?
 • Vilka är fördelarna med CPAP behandling?
 • hur är faderlig DNA-test gjort?
 • Hur man väljer ett säkert över receptfria läkemedel
 • hur man sparar på sjukvårdskostnader
 • största orsakerna till stress
 • post vasektomi smärtsyndrom
 • hur man kan bota hälsenan smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com