sömnvanor bebisar

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-30
Bebisar är ökända för att störa sömn cykler av vuxna. Men att känna igen och identifiera ett barns sovvanor hjälper föräldrar att förstå sitt nyfödda barns behov, och uppmuntra goda sovvanor kan se en bebis lär sig sova i friskaste möjliga sätt

Tidig utveckling

direkt efter födseln kommer de flesta nyfödda sover nästan 20 timmar om dygnet. Tyvärr kommer denna sömn kommer i intervaller om högst tre timmar åt gången, så mamma eller pappa kommer att vara vaken och utfodring ofta. Efter cirka två månader kommer dock den nyfödde börja sova lite längre på natten när hon börjar vänja sig livet i världen.

Senare utveckling

Vid 3 eller 4 månader, en bebis totala dagliga sömn sjunka till omkring 15 timmar, och en mer regelbunden sömn kommer att utvecklas. Barnet kan till och med börja att sova regelbundet hela natten, men för en baby som består av cirka fem timmar. De kan fortfarande vakna söker företag eller öva motorik, men detta är normalt. Med cirka 6 månader, kan de sömnen från 11 till 15 timmar om dagen, och deras dagtid sömn kan ha delats upp i två större tupplurar, en på morgonen och en på eftermiddagen.

Habits

Innan de somnar kan bebisar ange sin trötthet genom att gnida sina ögon eller dra öronen. Under sömnen, är det oftast normalt för barnet att delta i oregelbundna, regelbundna andning-deras extremiteter kan även bli blå. De kan snarkar eller erfarenhet överdriven svettning. Ännu märkligare vanor som att gunga, headbanga, eller tandgnissling är regelbundna vanor barn utvecklas för att lugna sig själva eller distrahera sig från smärtan av barnsjukdomar eller earaches.

Varning

Även om dessa vanor kan vara normal, ibland kan de I vissa fall visar större problem. Till exempel, om andningen är så oregelbunden att pannan eller bålen blir blå, bör en läkare rådfrågas. Likaså kan det vara ett problem om den snarkande, oftast på grund av trängsel eller allergier, konsekvent stör andningen. Om barnet svettas även i ett relativt svalt rum-60 till 70 grader -. Iklädd lättare kläder, är det bäst att informera en läkare

bygga upp goda vanor

utveckla goda sömnvanor hos barn är en fråga av regelbundenhet och ritual. Till exempel att sätta en bebis att sova på regelbundna tider och vakna dem regelbundet hjälper dem att utveckla en stadig sömncykel. Att sätta ett barn till sängs när han eller hon fortfarande är vaken uppmuntrar somna självständigt, en vana som kommer väl till pass om barnet vaknar upp mitt i natten. En arrangerad aktivitet precis före sänggåendet, som en vaggvisa eller godnattsaga, kan vinden en baby ner och förbereda henne för att sova.

Previous:nothing Next:Skillnaden mellan primär och sekundär hypertoni

Relaterade artiklar


 • vad som anses normalt födelsevikt?
 • botemedel för värmevallningar
 • blödning under graviditeten
 • effekterna av för mycket koffein
 • hur man kan minska luftburna allergen utan medicin
 • kosmetisk kirurgi behandlingar för hudbristningar
 • Hur vet man att klimakteriet börjar
 • hämmad fostertillväxt syndrom
 • hur man kan minska risken för matförgiftning
 • kan stress orsaka diarré?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com