spädbarn sköldkörtelproblem

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-21
Oumbärlig för hjärnans normala utveckling och tillväxt spelar mänskliga sköldkörteln en stor roll för att reglera hormoner i hela kroppen. Under graviditeten kan en sköldkörteln av ett foster inte utvecklas på rätt sätt, och spädbarn hypotyreos diagnostiseras. Även hypotyreos kan inverka negativt på utvecklingen och hjärna tillväxt, behandlingar finns för att hjälpa barn med diagnosen hypotyreos leva ett normalt liv

Du behöver:.
Ditt husdjur recept från din veterinär

Historia <.

Sköldkörteln är belägen på framsidan av halsen och tar i jod att vända den till sköldkörtelhormon-thyroxine T4. Sköldkörteln fungerar med hypofysen att skicka nödvändiga T4 hormoner till hjärnan. I vissa barn är sköldkörteln utvecklas inte tillräckligt. Barnets nivåer av T4 kan vara avstängd, och tillväxten påverkas. De flesta stater kräver en nyfödd screeningtest för att testa för barn hypotyreos.

Typer

De två typer av spädbarn hypotyreos är permanenta medfödd hypotyreos och övergående kongenital hypotyreoidism. Permanent kongenital hypotyreos kräver livslång behandling och orsakas av en defekt eller onormal tillväxt i sköldkörteln. Övergående medfödd hypotyreos förekommer i 10 till 20 procent av fallen, och det oftast bara varar för första en till tre månader i ett spädbarns liv. Det kan orsakas av alltför hög exponering för jod eller exponering för anti-thyroid läkemedel under graviditeten.

Identifiering

Spädbarn med hypotyreos kan visas sömnig hela tiden och har svårt att ta bröstet eller flaskan. De kan vara förstoppad eller ha gas samt dålig mönster tillväxt. Vid födseln kan de uppleva gulsot längre än andra barn. Dessutom kan de vara tystare än andra barn och sällan gråta. Förutom en allmän ointresse för sin omgivning, kan dessa barn känna disketten när de plockas upp och har dålig cirkulation.

Betydelse

Spädbarn hypotyreos är den vanligaste orsaken till psykisk utvecklingsstörning när den inte upptäcks och behandlas tidigt. Påbörjad behandling tidigt visar sig vara ett effektivt sätt att förhindra det, dock. Även med behandling är dock psykisk utvecklingsstörning svårt att förutsäga, eftersom det kanske inte finns tillräckligt T4 tillräckliga hjärnans utveckling. Dessutom kan obehandlad hypotyreos spädbarn resultera i dvärgväxt.

Behandling

Behandling för barn hypotyreos är relativt enkel och består av en dos per dag av ett syntetiskt hormon. Ibland kallas natrium levotyroxin eller L-tyroxin, dessa tabletter fungerar precis som det hormon som produceras naturligt av sköldkörteln. Det finns inga biverkningar från tabletterna när det tas på rätt sätt. Ett spädbarn med ett medfött problem med sköldkörteln kommer att ta hormoner för resten av hennes liv, och hon kommer förmodligen att utvecklas normalt, så länge hormonbehandlingen fortsätter.

Previous:nothing Next:om vadben

Relaterade artiklar


 • tidiga tecken på influensa
 • gas uppblåsthet problem
 • baby meningit symtom
 • tecken på allergi hos spädbarn
 • om gastroschisis
 • hur man köper kvalitet krycka tips
 • symptom på en trasig rotatorkuffen
 • orsakerna till huvudvärk
 • hur man kan slå premenstruella syndrom med beprövad diet
 • elektrisk muskelstimulering behandling av ärrvävnad på knäet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com