tecken och symtom på gallblåsan problem hos barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-25
Även problem med gallblåsan är sällsynta hos barn, nästan 50 procent av barnen har gallsten. Många av dem-mellan 80 procent och 90 procent-har inga symtom. Det är inte ovanligt att stenar att existera i 10 år eller mer utan att visa några yttre tecken, särskilt om de är små. Men inte ens små stenar i små barn orsaka problem. Ungefär 40 procent av fallen inträffar hos barn yngre än 11

Gallsten

Symptomen för gallsten hos barn härma de andra gastrointestinala problem, med undantag för smärta i en specifik plats. Några lätt misstas symtom fullhet eller gas, frossa och skakningar, feber, illamående, kräkningar och halsbränna. Med gallsten, dock kommer det att finnas en svår smärta på höger sida av barnets övre medelklassen buken. Smärtan ofta förvärras under eller omedelbart efter måltid eller när man tar djupa andetag, och det kan ibland tyckas att flytta till höger skulderbladet.

Gallgången

Om gallsten är små nog, de kan förflytta sig från barnets gallblåsan och blockera kanalen som leder från levern till tunntarmen. Det kan också blockera kanalen som leder till bukspottkörteln. I båda fallen är behandling som krävs. Symptomen kommer att likna tecken på gallsten, men barnet också kommer att visa tecken på gulsot (gulfärgning av hud och ögonvitor hans ögon) och kommer att passera lera avföring

Cholesterolosis

Cholesterolosis. är en sjukdom i gallblåsan orsakas av inlagring av kolesterol i submukosala makrofager i barnets gallblåsan. Det är vanligast i vuxna, men det är allt som finns hos ungdomar. Den förekommer hos flickor under puberteten, potentiellt följd av den ökade östrogen nivåer, och barn som har en familjehistoria av kolecystit (inflammation i gallblåsan väggen). Symptomen liknar gallsten, inklusive plats och graden av smärta tillsammans med kräkningar och tål fet mat.

Diagnos

Om du misstänker att ditt barn har en gallblåsa problem, kommer den barnläkare behöva köra flera tester. Dessa inkluderar buk röntgen, scannar CT och ultraljud. Ibland små (under 3 mm) gallsten inte kommer att visas på dessa tester. I så fall kommer blodprover tas för att avgöra om det finns en förhöjd vita blodkroppar.

Behandling och prevention

Gallsten hos vuxna kan orsakas av olika faktorer, men på barn är ärftlighet oftast hänvisas till som en orsak. Om gallsten inte ofta stör barnet, är ingen behandling behövs. Om barnet har upprepade attacker, dock, då barnläkare kan rekommendera att ta bort gallblåsan.

Previous:nothing Next:Crohns symtom hos barn

Relaterade artiklar


 • Hur fungerar ett aqua-chi arbete?
 • hur man hittar de 10 skäl att utöva
 • hur man undviker blåmärken
 • om mjälte
 • Vilka är de behandlingsmetoder för ett kejsarsnitt graviditet ärr?
 • vad som orsakar höga triglycerider under graviditeten?
 • löss behandlingar & graviditet
 • hur man faktiskt gå ner i vikt
 • hur man får p-piller vid planerade föräldraskap
 • tecken på en hälsosam graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com