tecken och symtom på influensa-virus

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-26
Influensa, även känd som "influensa", är alltid omkring oss, men oftast ses under vinterhalvåret eller tidig vår. Influensa är en luftvägsinfektion som vanligtvis skapar förödelse i halsen, näsan, luftrören, och kan även påverka lungorna. Äldre vuxna, personer med nedsatt immunförsvar och små barn löper störst risk för influensa, men alla kan fånga den. Detta virus är mycket smittsam. Det är lätt överförs från person till person från droppar som består av viruspartiklar när en smittad person nyser eller hostar runt någon som är sårbar. Detta virus har potential att vara mindre eller svår och kan även leda till döden. Gör det viktigt att känna till tecken och symptom på influensavirus

första tecknen på Influensa

I början influensan kan ge symtom som liknar vanlig förkylning. Inom 3 till 5 dagar efter exponeringen, de första tecknen på infektion dyker upp. Du kan känna springa ner och lite trött, och halsen kan kännas skräpigt lite ont när du äter eller dricker. Du kan ha anfall av nysningar som brukar komma med en snuva. Vanligtvis symptom på en förkylning är borta inom några dagar, men detta inträffar inte med influensavirus. Symptomen förvärras och att du känner dig eländig.

Trötthet

När din kropp är smittad med influensa, kommer du att märka en plötslig förlust av energi. Den lilla trötthet som du kände under de första dagarna av infektionen förvärras och det blir extrem trötthet och svaghet. Din kropp kan kännas som den är fylld med bly, och även komma ur sängen kan känna som om det tar en enorm mängd energi. Du kanske inte känner till att slutföra enkla uppgifter som du gjorde på en daglig basis.

Värk och smärta

Influenza. com varnar för att influensan är absolut misär, eftersom hela kroppen kan känna smärta. Du kan känna djup smärta i muskler och leder, och de kan värker så illa det kan vara svårt att sova. Du kan känna tryck och smärta i dina ögon, panna och sinus-området. Vissa människor har smärta som är så allvarlig att ligga i sängen gör deras kropp mår sämre. Om kroppen känns plötsligt som om du drabbades av en stor lastbil, då kan du vara säker på att du har kommit ner med influensa.

Fever

När din kropp försöker bli av med viruset, din temperatur kan skjuta i höjden. En hög feber på 100 till 103 grader är vanligt. Du kan ha intensiv frossa och ögonblick senare du kan finna dig svettades ymnigt. Influensa känns mycket obehagligt, eftersom det kan vara omöjligt att värma upp även när du har lager av kläder och filtar. Dina ögon kommer att se rött, vattnig och din hud kommer att se varm och röd.

Symtom hos barn och spädbarn

Enligt KidsHealth. org, barn har ofta gastrointestinala symtom som diarré, illamående och buksmärta med influensa. Ditt barn kan också drabbas ont i kroppen, svaghet, frossa och torrhosta. Han kan skaka av hög feber. Ditt barn kommer att känna irriterad och gråta. Vet att många barn utveckla influensa komplikationer som lunginflammation, bihåleinflammation och öroninflammation. Barn i åldrarna 6 månader till 5 år är ofta på sjukhus på grund av allvaret i deras influensaliknande symptom. Dessa unga barn kan ha en farlig kroppstemperatur av 104 som kan leda till feberkramper. Ett barn som har influensa kommer att se riktigt sjuk och svag. Han kan också ha en dålig aptit.

Previous:nothing Next:Definitionen av pulmonell andning

Relaterade artiklar


 • hur man överlever på akuten när det är barnet i knipa
 • definition av förskott direktiv
 • rättsmedel för darrningar i händerna
 • vad är orsakerna till mastalgia?
 • behandling för perimenopausal symtom
 • vad som orsakar höga triglycerider under graviditeten?
 • vad är orsakerna till handen darrar?
 • hur man skapar en hälsosam sovrum i fem enkla steg
 • orsaker till fotproblem
 • ibuprofen biverkningar hos äldre
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com