tecken på värmeslag hos barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-13
Värmeslag är ett vanligt problem under sommaren. Det är ett speciellt stort problem för små barn, som ofta spelar utanför under sommaren utan ordentlig värme skydd och fukt. Det är viktigt som förälder att kunna upptäcka tecken på värmeslag i barnen så att du kan åtgärda problemet innan det blir en stor hälsorisk

ansiktsrodnad

Enligt MayoClininc. com kommer de flesta av de tecken på värmeslag i barnen vara fysiskt synliga och lätta att upptäcka. Den första och universella tecknet på värmeslag hos barn är ett ansiktsrodnad. Barnets ansikte också kan vara varm vid beröring.

Andra symptom

Tidigare den självklara värme och rodnad i ansiktet som kommer att åtfölja värmeslag i barn, kan du också se för någon annan kontrollampa tecken, till exempel som svettningar, yrsel, andnöd, en svag, snabb puls, illamående och huvudvärk. Om du märker ett barn med dessa symtom är det viktigt för dig att få henne att söka skugga, dricka lite vatten eller fastställa en kortare tid.

Fever

Om du har chansen, ta barnets temperatur. De som lider av värmeslag kan köra en låg feber. Du kan också märka urin som är mörklagd i färg, på grund av uttorkning ett barn lider medan de upplever värmeslag.

Fysisk Cues

Du bör alltid titta på ett barns vanor som han spelar utomhus. Han kan sakta ner från att spela spiritedly, eller ni kanske märker att han inte har haft något att dricka medan du spelar utanför. Det är särskilt viktigt att titta på barn i temperaturer över 90 grader, eftersom dessa är de villkor som gör barnen mer mottagliga för värmeslag.

Riskfaktorer

Enligt Mayo Clinic, barn löper större risk för värmeslag, på grund av en omogen kroppstemperatur systemet, så se till att du är vaksam på att spana efter tecken på värmeslag. Se upp för överansträngning under varma dagar, t. ex. en hel del som kör, svettningar och en rodnad i ansiktet.

Previous:nothing Next:nervös tic sjukdom

Relaterade artiklar


 • Vilka är de viktigaste delarna av muskulära systemet?
 • naturliga sätt att hantera klimakteriet
 • Vad innebär det att ha låga leverfunktion?
 • hur man administrerar FluMist
 • hur man gör ett hälsosamt mellanmål
 • hur man underhåller en blodsockernivån
 • vad är orsakerna till kortväxthet hos barn?
 • hur till återvinna från alkoholhaltiga leverskada
 • Definitionen av essentiell tremor
 • vad vitamin absorberas från solljuset?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com