tung period symtom

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-20
Även när en period är normalt, kan det vara ett irritationsmoment. Det kräver användning av speciella produkter och försiktighetsåtgärder för att hantera blodflödet. När detta flöde ökar till den grad att vara ovanligt stort, medför den speciella utmaningar. Vissa kvinnor har tung period symtom varje månad, och de måste jonglera förvaltningen av sina symtom med vardagliga sysslor. Detta kan innebära en utmaning, men det finns vissa behandlingar för att minska flödet

Belopp

En tung period definieras som en där en kvinna blöder så mycket att det stör hennes aktiviteter. Flödet kan vara så tung att hon har svårt att kontrollera det med jämna kvinnors hygienprodukter. Hon kanske undviker att gå ut på grund av rädsla för läcker. Blodflödet kan vara tung genom den period eller det kan komma i vågor.

Tidsplan

tunga perioder varar vanligen åtta till 10 dagar. Enligt Netdoctor, en online hälsa webbplatsen, kan blodproppar närvarande två eller flera dagar under denna spännvidd. För att anses tung, bör dessa långa perioder förekommer genomgående under flera månader.

Effekter

tunga perioder kan också definieras genom sina effekter på kvinnans hälsa. Netdoctor varnar för att kvinnor som lider av rikliga menstruationer kan bli anemisk från kraftig blodförlust. Om du konsekvent har perioder med en tung flöde som varar en vecka eller längre, kan du vara i riskzonen. Folsyra eller järntillskott kan hålla anemi under kontroll.

Behandling

Ofta tunga perioder inte är orsakade av en underliggande sjukdom så att de inte behöver behandlas om de inte stör en kvinnas liv. Hos yngre män, rikliga menstruationer stannar ofta på egen hand på grund av självreglerande hormon obalanser. P-piller kan minska blodflödet, och icke-steroida, antiinflammatoriska läkemedel har visats minska den med cirka 33 procent, enligt Netdoctor. Om det finns ett medicinskt problem som muskelknutor eller endometrios, behandla den kan lindra kraftiga blödningar.

Varning

Om du är 45 år eller äldre och plötsligt börja ha tunga perioder, bör du boka tid för att se din läkare. Även om tunga perioder vanligtvis inte förknippas med andra medicinska problem, minskar sannolikheten för en bakomliggande sjukdom som kvinna åldrar.

Previous:nothing Next:hur du håller din röst frisk

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en naturläkemedel läkare
 • hur man får in på sjukhuset
 • tidiga tecken på influensa
 • biverkningar av ibuprofen under graviditet
 • symtom på graviditet vid vård
 • hur man känner igen tecken på ägglossning
 • vad är orsakerna till gula tånaglar?
 • mentala utvecklingen hos spädbarn
 • typer av antibiotika för Staph infektioner
 • Vad är orsaken till täta urinträngningar hos män?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com