typer av hörseltekniska hjälpmedel

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-27
Hörseltekniska hjälpmedel hjälpa människor som har problem med att höra på vissa frekvenser, eller hört de störningar av ett stort rum, att bättre kunna höra vad som sägs. Det finns flera olika sätt att förstärka en röst

ALD

En biträdas avlyssningsapparat eller ALD, kan hjälpa någon med hörseln. svårigheter att kunna höra ordentligt i sin ordinarie verksamhet. Dessa är inte hörapparater för personer med nedsatt förmåga att höra något. Dessa är enheter som hjälper människor som har problem med att ut vissa ljud i ett stort rum som kan ha en hel del bakgrundsljud. Till exempel kan lyssna på ett tal i en fullsatt hall vara svårt för vissa människor på grund av det sätt på förstärkta röst studsar mot väggarna, och på grund av andra ljud i rummet.

FM-system

En typ av ALD är en FM-sändare /mottagare kombination. I denna uppsättning högtalaren kan bära en FM-sändare på hennes kläder, och sedan den trådlösa FM-signal skickas till någon i rummet bär en FM-mottagare. Detta är också uppnås genom att placera en mikrofon ansluten till en FM-sändare som ligger nära den som talar, och sedan sänder signal till rummet så att alla med en FM-mottagare kan höra vad som händer.

Infraröd

Infraröd Tekniken kan även användas i AIDS. Konceptet är detsamma som med ett FM-system. Signalen överförs från en infraröd sändare som använder ljuspulser för att överföra ljudet, och det kan tas emot av en person som bär en infraröd mottagare. Fördelen med IR är att balken inte kan gå genom väggar, så avskildhet i ett rum garanteras med en IR-system. Ett FM-system kan plockas upp av en mottagare någonstans inom räckhåll för signalen. På grund av dess förmåga att skydda den personliga integriteten är en infraröd system att föredra i miljöer som t. ex. rättsliga förfaranden och samråd läkare.

Teleslinga

teleslinga är ett system som använder ett elektromagnetiskt fält för att förstärka ljudet av högtalare, och sedan skicka ljudet till någon bära en teleslinga mottagare. Den enda nackdelen med teleslinga systemet är att om två angränsande rum använder en teleslinga system är det möjligt för elektromagnetiska fält att passera, orsakar störningar i båda systemen.

One on One

En annan ALD är en så kallad en-på-ett-system. Detta är ett system där talaren talar i en mikrofon som endast kunna fångas upp av en enda mottagare. Den som tar emot signalen kan justera volymen men han behöver, och vem som helst utan en mottagare kommer inte att kunna höra signalen. Dessa används ofta på vårdhem, eller när någon med en hörselskada är drivande och passageraren vill tala med dem.

Previous:nothing Next:vad som anses normalt födelsevikt?

Relaterade artiklar


 • Hur effektiv är preventivmedel arm implantat?
 • graviditetsillamående naturläkemedel
 • om sköldkörteln
 • vad som orsakar fotled smärta?
 • Vilka är riskerna med p-piller?
 • om kronisk behandling av högt blodtryck under graviditeten
 • hur bank navelsträngsblod
 • vad är betydelsen av nukleinsyror?
 • Vilka är effekterna av UV-strålning?
 • hur du tar bort vaccinationer från kroppen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com