vad är auriculotherapy?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-19
Auriculotherapy, även känd som öronakupunktur, baseras på en urgammal kinesisk teori om att hjärtörat eller ytterörat, faktiskt är en karta av kroppen i miniatyr, med motsvarande poäng till interna och externa organ. Auriculotherapy är bland de discipliner praktiseras i holistisk medicin

Hur auriculotherapy fungerar

Auriculotherapy är en form av akupunktur eller. tryck som stimulerar punkter på örat som motsvarar andra delar på kroppen.

akupunkturnålar kan användas för att stimulera reflexpunkter på örat mycket på order av zonterapi, där fotsulorna motsvara inre organ.

Ibland magneter eller små pellets, gjorda av guld, metall, används för manuell tryck eller massage för att stimulera reflexpunkter.

Hur auriculotherapy skiljer sig från akupunktur

Akupunktur stimulerar blockerad energi kanaler genom att placera nålar längs divisioner i kroppen som kallas meridianer. Införandet av nålar kan frigöra energi och lindra symtom på specifika hälsoproblem eller medicinska problem.

I traditionell akupunktur, är några av de meridianer indirekt ansluten till ytterörat ytan.

I auriculotherapy praktiken ligger fokus på användningen av örat som en reflex anslutning till den centrala nervsystemet, vilket i sin tur lindrar symtom.

historia auriculotherapy

Den praxis av auriculotherapy går så långt tillbaka som 500 f. Kr. i Kina men har inte tillämpats inom den moderna medicinen fram till 1950-talet då en fransk läkare började använda applicerat tryck till en punkt på den yttre örat för att lindra ischias smärta i några av hans patienter. Han förlängdes ytterligare sin teori genom att dra en karta över hjärtörat-som liknar ett inverterat fostret -. Och pekar ut positioner på örat som motsvarade med andra delar av kroppen

Dess användning i dag

Medan auriculotherapy har utövats i Asien i mer än 2000 år och i kontinentala Europa under fem decennier, var det inte godkändes av den amerikanska medicinska etablissemanget fram till 1997.

som praktiserar auriculotherapy?

Det är allmänt trott att användningen av auriculotherapy, när de kombineras med andra former av holistisk healing som traditionell akupunktur, är mest effektivt för lindring av symtom. Dock kan auriculotherapy användas ensamt.

Auriculotherpy får användas av utövare av holistisk medicin, till exempel kiropraktorer och massörer.

Previous:nothing Next:hur man gör en människa stamtavla ögonfärg

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa inåtväxta hårstrån på kroppen
 • hur man kan sluta röka med Chantix
 • övre buksmärta symtom
 • hur man ansöker solskyddsmedel till ett aktivt barn
 • vad som orsakar män att gå skallig?
 • Definitionen av en abort
 • Vad är funktionen av ortopediska skor?
 • tecken och symtom på anemi under graviditeten
 • hur man får sova när du har en ny bebis
 • symptom på tidig menopaus
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com