vad är borsyra bra för?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-05
Borsyra är en förening som finns i naturen. Bor, elementet nummer 5 på periodiska systemet, är allmänt finns i naturen, men aldrig i sin enkla tillstånd av bor. Bor är alltid hittat en förening med andra ämnen som natrium, som är borax, eller syre, som är borsyra. Tillgången av borsyra gör det lätt att studera och hitta nya och spännande användningsområden för det

Kännetecken

Borsyra är gjord av små kristaller som är vita, luktfria och smaklösa. I själva verket liknar det vanligt koksalt. Det finns i bergarter som är rika på mineraler, särskilt i salt-sjö sängar i öknen. De högsta halterna finns på platser som Death Valley i Kalifornien, Turkiet och Kina.

Struktur och toxicitet

Borsyra är bor tillsammans med syre och väte. Den kemiska förening noteras som H3BO3. Borsyra är en svag syra med ett pH-värde 5. 1. Bor är ett viktigt näringsämne för växter, och används därför i många gödselmedel. Miljövänner oroa om för mycket exponering för borsyra kommer att ha negativa effekter på människan. Är dock toxiciteten borsyra ansåg låg, lägre än bordssalt, vilket betyder att det i grunden är ofarligt.

Historia av användning

Borsyra har använts av människan sedan 900 e. Kr. , då den kinesiska använt det till glasyr keramik. År 1702, skapade Wilhelm Homberg den första konstgjorda kristaller när han blandade borax och mineralsyror med vatten. Det var snart upptäckte att saltet kristaller som bildades hade antiseptiska egenskaper, och sedan dess har användningen av borsyra har ökat kraftigt.

Använder

Användningsområdena för borsyra varierar från läkemedelsindustrin använder konserveringsmedel i skadedjur kontrollerna leksaker. År 1943, forskare blandas silikonolja med borsyra. Detta resulterade i en geggig, studsiga giftfritt material som inte bara studsade när minskade, men också sträckas längre än gummi. Denna upptäckt är i dag känt som Silly Putty.

Borsyra är en mild antiseptisk och en mild syra, som kan hämma tillväxten av mikroorganismer på kroppen. Därför är borsyra användas i baby pulver, kontakta lösningar lins, vaginal rättsmedel och akne behandlingar.

Borsyra är också en skadedjursbekämpning produkt. Framför allt, har det visat sig vara effektiva vid behandling av områden för loppor. För insekter den fungerar som ett torkmedel, indunstning insekten genom att äventyra dess exoskelett.

Borsyra används i simbassänger och spa för att hämma tillväxten av organismer, och det kan vara säkrare och producera en mjukare känsla till vattnet än klor.

Borsyra används i gödningsmedel till stöd i tillväxten hos växter. Men vid höga koncentrationer kan också användas en herbicid eftersom det stör fotosyntesen, vilket växt uttorkning.

Borsyra används som flamskyddsmedel, eftersom det hämmar frisättningen av brännbara gaser från material som trä, bomull och pappersbaserade produkter. kan

Huskurer

Ett rättsmedel för rosa öga göras genom att blanda borsyra med salthaltigt vatten och skölja ögonen flera gånger om dagen. Borsyra kan strös i skor för att hålla fötterna luktar färskt och hämmar tillväxten av svamp (fotsvamp). Borsyra kan blandas med destillerat vatten och används som ett mjukt aktuell antibiotika för mindre skärsår och skrubbsår. Den kan placeras i klar gel kapslar och används för att behandla återkommande vaginal jäst infektioner. Borsyra kan blandas med destillerat vatten och ättika för att producera en effektiv simmare öra droppe.

Framtida användningsområden

Borsyra kan användas som en källa till väte för att utveckla en ny "ren" bränsle teknik. Tillverkningen av textilier och plast kan använda borsyra för att öka deras egenskaper flamskyddsmedel. Forskare i många industriella tillverkningsprocesser tittar på borsyra för att sänka energiförbrukningen och eventuellt även för vattenförbrukning under tillverkningen av olika produkter. Regeringen forskare har funnit att nanopartiklar av borsyra kan öka prestanda motorolja, vilket leder till lägre bränsle-och oljeanvändning.
Mycket av den forskning som görs visar att borsyra kan hjälpa till att bevara våra naturresurser eftersom den minskar användningen och kan även bidra till alternativa energikällor.

Previous:nothing Next:Vilka är effekterna av UV-strålning?

Relaterade artiklar


 • hur man har en hälsosam graviditet för epileptiska mediciner
 • tecken på att du är gravid
 • vad som orsakar magsyra?
 • hur du skyddar dig från influensan eller influensa
 • post-abort information
 • hur man kan bli av hicka varje gång
 • vad är missbruk?
 • hur man hanterar ilska hos barn
 • hur man gör rätt pranayam anulom vilom
 • definition av förskott direktiv
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com