vad är den normala pulsfrekvensen för män?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-24
Din puls är antalet gånger ditt hjärta slår per minut. Och medan pulsen varierar från person till person, de påverkas av faktorer som ålder och kondition. Det finns också en liten skillnad i pris efter kön, som män tenderar att ha ett något lägre vila och maxpuls än kvinnor.
Din puls är en utmärkt indikator på din totala hjärthälsa. I själva verket, enligt en New England Journal of Medicine studie, män med en onormalt hög vilopuls på mer än 75 slag per minut är tre gånger större risk att dö av en hjärtattack.

Mätning

Du kan mäta din puls genom att placera två fingrar på artär i din inre handleden eller sidan av halsen. bredvid din luftstrupe. Räkna antalet slag i 15 sekunder och sedan multiplicera antalet med fyra för att få det antal slag per minut. Använd aldrig tummen för att mäta din puls, eftersom det har en egen stark puls. Använd i stället dina pek-och långfingret för mer exakt resultat.

Vilande Rate

Din vilopuls är din puls i vila eller sitta stilla. Enligt American Heart Association, den bästa tiden att läsa dina vilopuls är rätt innan du stiger ur sängen på morgonen. Den normala skattesatsen för en vuxen hane är mellan 60 och 100 slag per minut. För en uthållighet idrottsman kommer vilopuls som regel lägre, vilket tyder på en effektivare hjärtfunktionen.

Maxpuls

En man kan beräkna sin maxpuls genom att subtrahera sin ålder från talet 220, medan kvinnor bör subtrahera det från 226. Numret anger den maximala hastighet som ditt hjärta tål under fysisk aktivitet. Enligt Mayo Clinic, bör du sträva efter ett mål på 70 till 85 procent av din maxpuls under intensiv träning. Det betyder att en 40-årig man skulle ha en maxpuls på 180 slag per minut, och det under aerob utöva sin målhjärtfrekvensen bör öka till ca 144 slag per minut. Samtidigt skulle en 20-årig man har som mål vara högre, omkring 160.

Överväganden

Mäta vilopuls är en av de bästa indikatorerna för livslängden. Män med en lägre skattesats vila är mycket mindre risk att dö i en hjärtattack och tenderar att vara friskare i allmänhet. Men's Health Magazine visar att en av de bästa sätten att sänka din vilopuls är att blanda hög intensitet och låg intensitet motion. Exempelvis sprint i fem minuter och jogga sedan långsamt under de kommande fem minuterna. Upprepa detta mönster tills du är trött.

Missbildningar

Utbudet av "normala" pulsen varierar stort av många anledningar, bland annat genetik. Vanligtvis har en puls något högre eller lägre än genomsnittet är inget att oroa sig. Det finns dock flera diagnostiserbara hjärtrytmen avvikelser. En är arytmi, vilket är en oregelbunden rytm i hjärtat, medan en annan är takykardi, definieras som en vilopuls på över 100 slag per minut.

Previous:nothing Next:biverkningar av Nizoral schampo

Relaterade artiklar


 • tecken på missfall infektion
 • hur man kan bota tumör i livmodern
 • hur man kan bli av hicka idag
 • Vilka är riskerna med övervikt hos barn?
 • hur man kan öka självuppskattning för en diagnostiserad med Alzheimers sjukdom
 • Så för att lindra nästäppa hos barn
 • hur man väljer den bästa läkaren för din familjs behov
 • vad är meningerna?
 • största orsakerna till stress
 • betydelsen av kolesterol i kroppen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com