vad är orsakerna till näsblod hos barn?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-18
Näsblod är normala hos friska barn, men vissa kan uppleva näsblod oftare än andra. Medan skick är relativt lätt att behandla, kan främja hälsosamma vanor bidra till att minska frekvensen av näsblod för ditt barn

Orsaker till näsblod hos barn

En näsa kan börja blöda när en av de små vener som kantar näsan spricker eller spricker. I allmänhet är detta orsakas av normalt barn beteende såsom att plocka näsan, blåsa in i en vävnad för hårt eller trauma på näsan under lek. Venen också kan spricka om barnet har något som ligger i det inre av näsan. Ibland kan ett torrt klimat som ett hus eller i klassrummet med hjälp av ett luftkonditioneringssystem enhet eller värmaren orsaka näsan cannelen torka ut, vilket resulterar i en näsblod.

Frekvens i näsblod

De som kan uppleva näsblödningar oftare än andra kan bero på att vissa har nerver ligger närmare till slemhinna näsan. Vener som är nära huden är mer benägna att brista när provocerade eller beröring. Om detta är orsaken till ditt barns näsblod, ett enkelt förfarande som cauterizes framsidan av näsan får utföras av en läkare. En ytterligare anledning till tätare näsblod är barnets beteende. Om barnet är alltför plocka hans näsa, kan han vara irriterande slemhinnan i näsan. För att minimera näsblod, klippa barnets naglar ofta att avskräcka plocka, och applicera vaselin på näsan nattliga att återfukta andas kanaler.

Behandling av näsblod hos barn

Så snart barnet börjar uppleva en näsblödning, har barnet sitta. Antingen håller barnets näsa eller, om barnet är gammalt nog, uppmuntra honom att hålla sin egen näsa. Greppet skall vara fast och tillämpas till den nedre, mjukare delen av näsan mellan tummen och pekfingret. Håll näsan gäller tryck direkt på den blödande ven och uppmuntrar platsen för blödningen att koagulera. Även om vissa läkare rekommenderar att barnet ligga ner under en näsblödning, ökar denna rörelse blodtrycket i huvudet, skicka mer blod till näsan. Pressa på näsan i cirka 10 minuter. Eftersom denna erfarenhet kan vara mycket traumatiskt för barnet, som kanske tror att något är allvarligt fel med sin hälsa, är det viktigt att påminna barnet att näsblod är vanligt och inget att vara oroliga. Instruera barnet att titta på tv eller lyssna på en bok läsa högt kan hjälpa distrahera barnet.

Näsblod Förebyggande

För att förhindra näsblod hos barn, uppmuntra hälsosamma beteende, inklusive diskussioner om varför näspillande är dåligt. Trimning barnets naglar kan också avskräcka näsa plockning. Dessutom övervaka ditt barn att se till att inga objekt sticks in i näsan kanalerna, och främja en sund spela där skador till näsan undviks. En luftfuktare också kan användas i ett barns sovrum eller lekrum om luften är torr.

Expert Insight

Trots att näsblod är en normal förutsättning för friska barn, är det viktigt att veta när du ska kontakta ett barns läkare. Om blödningen är överdriven och inte kan kontrolleras, eller om du misstänker att näsan är bruten, är det viktigt att kontakta läkare omedelbart. En läkare bör också underrättas om barnet har svårt att andas eller om blödningen har sitt ursprung någon annanstans, t. ex. näsan eller tandköttet. Slutligen bör läkaren kallas om du misstänker ett främmande föremål har fastnat i näsan och kan inte tas bort.

Previous:nothing Next:hur man använder progesteron gravid

Relaterade artiklar


 • veckovis graviditet miniräknare
 • biverkningar av Premarin hormonersättning
 • hur man ska bekämpa bli av influensan
 • om stress och ångest
 • naturligt sätt för rengöring kroppen
 • hem rättsmedel för en kliande hals
 • Hur man använder en Vicks hastigheten läsa termometer
 • Definitionen av hörsel nivåer
 • hur man gör hemmagjord hostmedicin till ett spädbarn
 • hur man gör en saltlösning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com