vad är orsakerna till senilitet?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-14
En föråldrad tro var att gamla människor helt enkelt blev glömsk och förlorade sitt minne. De var senare kallad senil eller med senil demens. Men inte alla äldre människor förlorar sina minnen eller blivit desorienterad eller oförmögna att ta hand om sig själva. Enligt Rcpsych. ac. uk, vad var tidigare kallade senil demens faktiskt var Alzheimers sjukdom och de som glömsk äldre personer kunde inte offer för åldrandet men själva offer för en mycket verklig och destruktiv sjukdom. Alzheimers är den vanligaste formen av demens <. H2> senilitet /Demens senilitet, enligt Medterms. com innebär ålderdom samt den fysiska nedgången som går längs med åldrande. Förlust av mental skarphet att så ofta går hand i hand med att vara gammal en gång kallades senilitet, men nu kallas demens. Två typer av demens är Alzheimers sjukdom och ateroskleros. Healthline. com förklarar att senilitet /demens är förlusten av hjärnans funktion, vilket händer när vissa sjukdomar. Den mest skadliga av dessa sjukdomar, som är degenerativa och irreversibla, är Alzheimers sjukdom och efterverkningarna av att ha en serie slag, som kallas vaskulär demens. Healthline. com noterar att MID (multiinfarktdemens demens) är den näst vanligaste orsaken till demens hos personer 65 år eller äldre, med Alzheimers vara ledare. Om en person har en serie av slag, ofta följt av en stor stroke, kan vaskulär demens resultatet.

nerv eller blodkärlsskador

Anytime en sjukdom finns som kan göra skada på strukturer hjärnan nerv eller blodkärl, demens /senilitet kan resultatet. Dock kan vissa former av demens skall behandlas om de är orsakade av låg ämnesomsättning funktion, otillräcklig vitamin nivåer B12, en hjärntumör, en sköldkörtel villkor eller hydrocefalus.

Lewy body demens

Enligt Gale Encyclopedia of Alternative Medicin, inträffar demens när hjärnceller i hjärnbarken urarta. Denna del av hjärnan där din tankar, handlingar, personlighet och minnen förekommer och lagras. Om det finns en död av hjärnceller i den här regionen, kommer att kognitiv svikt förekommer. Ett tillstånd som kallas Lewy body demens (LBD), en neurodegenerativa sjukdom som drabbar äldre personer, kan orsaka kognitiv nedsättning och beteende förändras.

Andra syndarna

Gale Encyclopedia of Alternative Medicine konstaterar att demens /senilitet kan också vara orsakad av långvarig exponering för tungmetaller (arsenik, antimon och vismut) eller av en smittsam sjukdom som borrelia, syfilis, Creutzfeldt-Jakobs sjukdom, hiv och viral encefalit. Hydrocephalus, som är en samling av ryggmärgsvätskan på hjärnan kan orsaka senilitet, som kan plocka's sjukdom och en subdural hematom.

Inte alltid Demens

Minnesförlust i sig innebär inte en äldre person har senil demens eller Alzheimers sjukdom. Många faktorer kan bidra till glömska, enligt Rcpsych. ac. uk, inklusive dövhet. Du kan inte komma ihåg vad du aldrig hört, depression, tillfälligt anfall av förvirring, hjärtproblem eller infektioner bröstet.

Previous:nothing Next:om Remicade

Relaterade artiklar


 • vad är en CBC blod arbete upp?
 • hur man kan stödja någon anta en HIV + barn
 • nivåer av sjukvård för äldre
 • hur man kan öka spermieproduktionen och motilitet
 • hur man ska bekämpa depression under graviditeten
 • biverkningar av prednison behandling
 • geriatrisk UVI orsaker
 • tecken och symtom på alkoholism hos äldre
 • Vilka är orsakerna till en erektion?
 • barnreumatologi sjukdomar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com