vad som anses normalt födelsevikt?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-27
Normal födelsevikt är vad hälso-och sjukvårdspersonal upprätthålla spädbarn bör väga efter en hel gestational period. Enligt University of Virginia och March of Dimes, är normalt födelse vikt 5 pounds och 8 gram, medan Mayo Clinic definierar det som 5 pounds och 4 uns. Ett spädbarn födelse vikt är betydelsefullt eftersom några av dem som väger mindre än normalt kan ha både kortsiktiga och långsiktiga effekter. Normal födelsevikt är inte idealvikt, utan den minsta. Genomsnittlig födelsevikt är ca 7 pounds.

de goda nyheterna om normal födelsevikt

Även om många aspekter av graviditet och förlossning är ur moderns kontroll, födelsevikt. fullgångna barn behöver inte vara en av dem. Det finns ett antal sätt för moms-till-vara att bidra till deras barn är på en normal födelsevikt på dagen han är redo att göra sitt första officiella framträdande i världen. De viktigaste sätten inkluderar en hälsosam kost (Reservation för tillfällig suget) och avstå från att använda alkohol, receptfria läkemedel och cigaretter.

Hur Gravida kvinnor kan föda sina barn en Boost

Om gravida kvinnor är vaksamma om tre viktiga aspekter av deras livsstil, de kommer att ge sina barn alla fördelar de kan vara född på eller över normal födelsevikt:

Medan näringsrik mat är viktig för alla, är det ytterst viktigt för gravida kvinnor. Den mamma-till-vara kost och hennes viktökning under graviditeten påverkar hennes barns viktuppgång under graviditeten och senare födelsevikt. De flesta föräldrar skulle inte föda en nyfödd salt, socker, fettdrypande formel, men mammor som alltför ofta grotta i deras sug efter skräpmat är infundera barnets blodomlopp med samma ämnen.

Även måttliga mängder alkohol och illegala droger in i barnets blodomlopp på samma sätt näringsämnen gör, vilket kan leda till fetalt alkoholsyndrom, narkotikamissbruk (t. ex. spricka bebisar) och för tidig födsel.

Även ett samband mellan rökning och låg födelsevikt har länge misstänkt, avslutade forskare i Storbritannien nyligen studier som upprättat en direkt orsak-verkan länk: De upptäckte att beloppet av en behövs viktigt enzym att hålla blodkärlen flödar fritt sänktes i organ för gravida rökare. Som ett resultat nådde för lite blod fostret, som föddes som väger i genomsnitt 12 gram mindre än ett barn som fötts av en icke-rökare.

Hjälpa sina barn genom att hjälpa sig själva

För att bidra till risken för leverera normal födelsevikt spädbarn, kvinnor som funderar på att bli gravida bör hänsyn till deras egen hälsa genom att schemalägga en grundlig hälsa examen före befruktningen så att de kan testas för högt blodtryck, diabetes och sköldkörtelsjukdom. Även om det bör de också se deras vaccinationer är aktuella. De bör undvika exponering för smittsamma sjukdomar och passiv rökning. De bör också get gott om sömn och lämplig motion.

Andra orsaker till låg födelsevikt

Många omständigheter är utom kontroll av mammor och deras läkare. De inkluderar tidig födsel, som är födda att äga rum innan den 37: e graviditetsveckan (enligt March of Dimes, cirka 67 procent av låg bebisar födelsevikt föds för tidigt). Andra orsaker till låg födelsevikt är fosterskador, moderkakan problem, otillräcklig moderns viktökning och moderns sjukdom eller infektion under graviditeten.

Expert Insight

Studier om långvariga effekter av födelsevikt utförts av University of Michigan har gett ett överraskande resultat.

Barn som föds väger mindre än normal födelsevikt är en tredjedel mer benägna att uppleva akademiska kamp än deras syskon med normal födelsevikt.

Barn som föds väger mindre än normal födelsevikt är 70 procent mer benägna att ha dålig hälsa när de når vuxen ålder.

låg födelsevikt barn som inte har sjukförsäkring växa upp löper en ännu högre risk för dålig hälsa.

Previous:nothing Next:vad är WIC programmet?

Relaterade artiklar


 • fentermin effekter på ett foster
 • tung period symtom
 • Har influensa skott symtom orsaka influensa?
 • Vad är en normal temperatur för en vuxen?
 • hur man hittar en primärvårdsläkare
 • de första tecknen på influensa
 • farorna med akuta preventivmedel
 • hur man kan kontrollera puls
 • Hur länge ska du sova?
 • vad allergi medicin kan jag ta under amning?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com