vad som orsakar menstruation kramp smärta?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-31
Mensvärk (dysmenorré) är de kraftiga smärtor i bäckenet och nedre delen av magen som en kvinna kan ha under sin menstruationscykel. Enligt MedicineNet. com, omkring 50% av kvinnor har mensvärk, och 15% av dessa kvinnor beskriver smärtan som svår. Kramper är i första hand orsakas av kemiska prostaglandin, som produceras av den vävnad som linjer livmodern. Prostraglandin gör att musklerna i livmodern att avtalet under en kvinnas månatliga cykel. Enligt eMedicineHealth kan kvinnor med höga nivåer av prostraglandin har mer intensiva sammandragningar och därmed mer smärta. Men medan prostraglandin är den primära orsaken menstruationskramper finns en mängd sekundära orsaker samt

Endometrios

Kvinnor med endometrios har ofta oerhört smärtsam menstruation. Endometrios är en sjukdom som orsakar vävnad som liknar det som rader livmodern (endometrium) att växa utanför livmodern. Vävnaden kan växa på äggstockarna, äggledarna, det ligament som stödjer livmodern, urinblåsan och /eller ändtarmen. Precis som livmoderslemhinnan skjul varje månad, så gör vävnad utanför livmodern, vilket kan vara mycket smärtsamt, särskilt eftersom, till skillnad från livmoderslemhinnan har denna felplacerade vävnad inget sätt ut ur kroppen.

Fibroider

Fibroider är noncancerous utväxter som ligger i muskeln i livmodern. De kan växa in i livmodern eller bädda in sig i livmoderväggen. Många kvinnor som muskelknutor har kraftiga blödningar under deras perioder tillsammans med stor smärta. Ingen vet exakt varför muskelknutor orsaka fler blödningar och smärta, men enligt Women's Health London, en teori är att smärtan kan bli följden av stora blodklumpar driva igenom din livmoderhals. En annan teori är att kramper uppstår på grund av att livmodern försöker tvinga ut en fibroid som växer i hålrummet i livmodern.

Smala Cervix

Livmoderhalsen är den nedre delen av livmodern, som öppnar i slidan . Under menstruation, passerar livmoderslemhinnan genom livmoderhalsen och rinner ut genom slidan. Om kvinnans livmoderhals är synnerligen begränsad, kan den orsaka smärta och kramp som mensblod och vävnader passera.

Spiral (spiral)

En spiral är ett litet, T-formad instrument som förs in livmodern som en form av preventivmedel. Enheten förhindrar att spermier och ägg från möte eller hindrar ett befruktat ägg från implantering i livmodern. En kopparspiral kan öka kramper och smärta under en kvinnas period, särskilt inom de första tre månaderna efter det att enheten är isatt.

Ovariella cystor

En cystor på äggstockarna är en liten säck som växer på äggstocken. Även om det finns flera typer av cystor på äggstockarna, utvecklar den vanligaste typen när follikeln som växer vid ägglossningen underlåter att bryta upp och släppa ett ägg. Däremot fortfarande vätska i follikeln och ett formulär cysta. Cystor kan orsaka smärta vid menstruation som varierar från lätt till svår.

Previous:nothing Next:Orsaker till en hormonell obalans

Relaterade artiklar


 • Vilka är orsakerna till de höga diastoliskt blodtryck?
 • Vilka är orsakerna till njursjukdom hos barn?
 • hur man ultraljud en lever
 • vilka örter öka fertiliteten?
 • hur man skall utöva gratis i NYC
 • fostrets effekter av träning under graviditeten
 • Vilka är farorna med permanent hårfärg?
 • naturliga sätt att stimulera sammandragningar
 • tecken och symtom på alkohol detox
 • vad som orsakar fotled smärta?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com