vad som orsakar våt flatulens?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-06
Även om det kan vara, eh, rumpa av många skämt, kan flatulens vara både socialt och fysiskt smärtsamt. Känd av de vanligaste namnen "prutta" eller "passera gas," väderspänningar är en normal funktion av människans (och djurs) utsöndrande system som kan producera inte bara ett hörbart ljud och lukter, men enstaka rektal fuktighet också. Medan de extra fuktighet inte kan tyda på någon alarmerande medicinskt tillstånd, kan det vara obehagligt

Vad det är

GASBILDANDE gas, alias "tarmgas" i medicinsk terminologi, är en kombination av väte, kväve, syre, metan och koldioxid. Medan flatulens får sin brännbart egenskaper från metan och vätgas mix är svavelsyra lukten tillskrivas införandet av spårämnen av svavel i utvisas gas. En viss grad av rektal fuktighet är att vänta, men det är mycket fukt ett vanligt tecken på förestående diarré.

Orsaker

Den största tarmgas-producerande skyldige är de bakterier som lever i magen och tjocktarmen och är ansvarig för fördelningen av rötas livsmedel. Osmälta söt föreningar såsom laktos, sorbitol och fruktos, samt kolhydrater livsmedel som vete och ris, är alla kända gas-göra bidragsgivare. Svalde luften blir instängd i matsmältningssystemet och kan bli avstängd som gasbildning, även om luften inte kan vara den enda orsaken beror på en relativt liten närvaro.

Andra möjligheter

Överdriven gasbildning, vilket alltför ändtarmen fukt, är skulden på något av tre huvudsakliga skäl (eller kombination av). Varje individ och djur har ett visst mått av mag-bakterier som finns i deras system. Vissa kan ha mer än andra, eller att bakterierna kan bli effektivare på att bryta ner de ovan nämnda livsmedel, som skulle producera gasen snabbare och i större överflöd. För det andra kan osmält mat passera från magsäcken till tjocktarmen, där den största mängden bakterier är bosatt, vilket skapar mer gas än vanligt. Slutligen, om bakterier "växer över" sin kolon inskränker och flyttar in i tarmen, kommer den att börja smälta mat som inte är redo för att smälta, vilket skapar ytterligare gas uppbyggd

Förebyggande /Lösning

Många läkare råda patienter klagande av överskjutande gas att ändra sina kost, uteslutande av laktos innehåller mjölkprodukter för att utesluta (eller bekräfta) en mag intolerans till socker. Minska förbrukningen av stärkelse och kolhydrater i samband med flatulens är normen, trots att eliminera dessa från kosten är nästan omöjligt eftersom mat finns i överflöd och näringsmässigt livskraftiga. Många framgångsrikt vända sig till gemensamma over-the-counter rättsmedel som Pepto Bismol, Gas-X och Mylanta (som har anti-diarréframkallande medel, också).

Roliga fakta

Den genomsnittliga personen avfyrar tarmgas cirka 14 gånger dagligen . , motsvarande nästan tre pints

antika grekiska läkaren Hippokrates predikade att flatulens byggde på god hälsa, senare får den romerska rätten passerar gas i det offentliga, ett beslut som senare ändrades utan förklaring.

Flatulens hölls i centrum i Moulin Rouge i 19th century när fransmannen Joseph Pugol musikaliska skinkor underhållit tusentals.

Previous:nothing Next:Hur identifiera binjureutmattning hos barn

Relaterade artiklar


 • vad är meningen med prn mediciner?
 • vad är tuberös skleros?
 • vad som orsakar tendinit?
 • vad är Plavix medicin?
 • naturligt sätt att lindra menstruationskramper
 • skäl för en ökning av bröst
 • hur man kan bli av oanvända läkemedel
 • hur du lägger till motion i vardagen
 • hur man lär sig om ditt kök är giftig
 • farliga biverkningar av ibuprofen hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com