vad vitaminer gör män behöver ta?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-16
Varje dag vår kropp behöver en viss mängd av 17 mineraler och 13 vitaminer (sex av dessa är en del av B-komplex). Brist på någon av dessa näringsämnen kan vara skadliga för hälsan. De flesta amerikaner kan inte tillgodose alla deras näringsbehov genom enbart diet och män behöver extra vitaminer för att möta deras särskilda behov

Selen

Med 100 till 200 mikrogram selen per dag kommer att skydda mot flera former av cancer (inklusive framstupa, lungor och tjocktarm) och skydda mot hjärt- sjukdom. Selen är inte produceras i vår kropp, men det är nödvändigt för produktionen av glutation som är nödvändig för varje cell i vår kropp utrota gifter.

Folsyra

Med 400 mikrogram folsyra (en av B vitaminer) dagligen kan hjälpa till att hålla nivåerna av homocystein (en aminosyra) normal. Förhöjda homocystein har visat sig öka risken för hjärt-kärlsjukdom och hjärtinfarkt hos män.

Lykopen

Lykopen är en karotenoid, främst i tomater. Det tillskott av lykopen har visat sig bidra till att minska riskerna för hjärt-och kärlsjukdomar, cancer och makuladegeneration. Även det rekommenderat att få lykopen via kosten, visade en Harvard University studien att män som kompletteras med 30 mg lykopen per dag haft en minskning i både storlek och tillväxt av tumörer.

Ester C

Med 250 mg Ester C två gånger dagligen kan bidra till att skydda spermierna från skador av fria radikaler. Detta är särskilt viktigt om män försöker föreställa ett barn. Ester C är också avgörande för ett starkt immunförsvar, kan skydda mot grå starr, hjärtsjukdomar och cancer.

E-vitamin

E-vitamin är ett fettlösligt antioxidant avgörande för den mänskliga kroppen, med 400 mg naturligt E-vitamin dagligen hjälper till att minska risken för att utveckla hjälplös cancer, hjärtsjukdomar och kan öka livslängden.

Essentiella fettsyror

Den mänskliga kroppen inte kan tillverka essentiella fettsyror, måste vi få dem antingen via vår kost eller genom kosttillskott. Essentiella fettsyror är nödvändiga för funktionen i våra celler och produktion av hormoner i vår kropp. Med 2 matskedar linfrö olja eller jättenattljusolja dagligen, som båda innehåller essentiella fettsyror kan bidra till att minska risken för många hälsoproblem, inklusive hjärtsjukdom, stroke, diabetes och högt blodtryck.

Previous:nothing Next:om födelsekontroll planering

Relaterade artiklar


 • Vad är en normal temperatur under armen?
 • tecken på magsjuka hos småbarn
 • hur man beräknar vikt percentilen
 • symptom på uttorkning och utmattning
 • problem med att bli gravid
 • Vilka är de viktigaste symptomen på att vara gravid?
 • fördelarna med en sovmask
 • stolpiller hemorrhoidal behandling
 • hämmad fostertillväxt syndrom
 • biverkningar av Depo Lupron
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com