ABC om första hjälpen

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-23
När någon säkerhet är i fara, det tar snabbt tänkande att göra situationen bättre. Veta CPR (cariopulminary återupplivning) betyder att du kan hjälpa någon som har utstått någon form av trauma och behöver hjälp att andas. Det finns ABC HLR som ger viktiga ledtrådar för att komma ihåg när genomförandet av förfarandet

Funktioner

ABC om HLR är luftvägar, andning och cirkulation. Luftvägarna ombeds person som ger stöd för att leta efter något som hindrar andningen. Det kan bli nödvändigt att lyfta hakan eller placera personen i fara på sin sida så att hinder som kräk eller tungan inte nlocking något. Andningen är den andra del av ABC. Detta innefattar att få luft till lungorna genom att artificiellt andning för patienten. Slutligen innebär cirkulation få luftflöde i resten av kroppen. Bröstkompressioner är nödvändiga om den visas patienten har ingen puls.

Historia

ABC oss gå tillbaka till 1950-talets slut när Paul Safar skrev en bok om hjärt-lungräddning. Han presenteras senare boken fynd vid en medicinsk konvent. Det är där begreppet ABC HLR tagit fart. Safar skapat en presentation med kollegor som rönt bred användning. Så småningom antog American Heart Association processen tillsammans med hela den medicinska samhället.

Teorier /Spekulationer

Sedan bildandet av ABC, har det förekommit flera ändringar i den ursprungliga teorin. Nyare protokoll la "D" till mnemonic. "D" kan stå för defibrillering, funktionshinder eller dödlig blödning. Ett "E" har också införts i vissa fall inkludera miljö, flyr luft eller avslöja och undersöka. I båda fallen var tilläggsprotokoll läggas att lära ABC i varierande nivå av vårdgivare. Tanken är att ambulansen arbetstagare som behövs för att få en annan inriktning än en sjuksköterska.

Fördelar

ABC gör HLR en teori som är görbart på en lekman. Vårdgivare är inte tillgängliga i varje nödsituation. ABC: s ge grundläggande information tills mer specialiserade hjälpa kan komma. Många människor är skyldiga sina liv för att någon som deltagit i en weekend HLR utbildning certifiering.

Varning

Oförmågan att triage en farlig situation kan ofta göra dem värre. Grundläggande komponenter såsom luftrören, andning och luftflöde kan få en patient i ett stabilt läge. De få minuter som ABC ger en person i fara kan tillåta en ambulans för att göra det till platsen och behandla hälsofrågor.

Previous:nothing Next:om du är gravid bör du sätta en perm eller relaxer i håret?

Relaterade artiklar


 • spädbarn sömncykler
 • feber blister behandlingar för barn
 • hur man överlever barns födelsedagsfest med celiaki
 • barn probiotika
 • Hur sluta röka just nu
 • vad är en CBC blod arbete upp?
 • spädbarn ryggmuskelns problem
 • Vad gör en prostata?
 • alkohol missbruksvård
 • hur man ska behandla hösnuva utan medicinering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com