Hur man känner igen symtomen och effekterna av alkoholmissbruk

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-01
Många tror att alkoholism och alkoholmissbruk är samma sak. De är inte, även om de delar många av samma symptom. Till skillnad från alkoholism, effekterna av alkoholmissbruk vanligtvis ingår inte fysiskt beroende av alkohol. Däremot kan alkoholmissbruk i slutändan leda till alkoholism. Mayo Clinic beskriver alkoholmissbruk som "överdrivet drickande som orsakar hälsoproblem eller sociala problem" och säger att de som missbrukar alkohol "är inte beroende av alkohol och har inte helt tappat kontrollen över användningen av alkohol. "
1
Observera beteende. . . Effekterna av alkoholmissbruk är nära förknippade med ett mönster av beteendemässiga symptom. När du missbrukar alkohol, blir dricka din huvudsakliga fokus och är viktigare för dig än nästan allt annat. Du planerar ditt liv runt alkohol och ställa framför familj, vänner och ditt jobb. Eftersom alkohol sänker det centrala nervsystemet finns det ofta en minskning av aktivitet, oro, spänningar och hämningar hos personer som missbrukar alkohol. Som missbruk fortskrider, fysiska symtom börja visas.
2.
Leta efter typiska symptom på alkoholmissbruk som inkluderar buksmärta (ont eller orolig mage), blackouter från att dricka för mycket, vikt förlusten från försumma att äta och stickningar och domningar i händer och fötter. Andra möjliga symtom är yrsel, klumpighet och sluddrigt tal när berusade, rodnad i ansiktet eller kinder och minskade oförmåga att tänka klart.
3.
När du försöker att fastställa omfattningen av en persons problem med alkohol, är det viktigt att observera beteendemässiga symtom såväl som fysiska symptom. Beteendemässiga symtom på alkoholmissbruk, inkluderar att hålla alkohol på ovanliga ställen hemma, i bilen eller på jobbet, dricka ensam eller i hemlighet och förlust av intresse i hobbyer och aktiviteter som en gång var roligt. Andra symtom är förnekande, bibehålla en ritual för att ha drycker vid en viss tid (till exempel före, till eller efter middagen) och blir irriterad när ritualen störs eller ifrågasätts och juridiska problem eller problem med sysselsättning, relationer och ekonomi.

4.
Långsiktiga effekter av alkoholmissbruk inkluderar flera allvarliga medicinska tillstånd. Några av de vanligaste är svaghet eller förlamning i ögats muskler, leverpåverkan såsom hepatit eller cirros, skada på bukspottkörteln och kardiovaskulära problem såsom högt blodtryck och skador på hjärtmuskeln. Andra fysiska problem orsakade av alkoholmissbruk omfatta erektil dysfunktion hos män och avbrytande av menstruationscykeln hos kvinnor, fosterskador om alkohol används under graviditet och benskörhet på grund av benförlust. Långsiktiga alkoholmissbruk har också förknippats med ökad risk för cancer i mun, svalg, struphuvud, matstrupe, lever, kolon och bröst. .
5
för att avgöra omfattningen av ett problem med alkohol, tyder National Institute on Alcohol Abuse and Alkoholism svara (eller ber den misstänkta förövaren) följande frågor:
? Har du någonsin känt dåligt eller skuldkänslor över Ditt drickande?
? Har du någonsin känt att du borde skära ner på ditt drickande?
? Har du någonsin haft en drink först på morgonen för att stabilisera nerverna eller för att bli av med en baksmälla?
? Har befolkningen störs du genom att kritisera ditt drickande?
mer än en "ja"-svar indikerar en mycket sannolik alkoholproblem. Även ett "ja"-svar antyder möjligheten av ett problem med alkohol.


Previous:nothing Next:hur man vet vilka skönhetsprodukter du bör undvika när du är gravid

Relaterade artiklar


 • effektiva preventivmedel
 • rättsmedel för förstoppning hos nyfödda
 • Vilka är orsakerna till en förlorad sexlust?
 • tecken och symtom på en inflammerad prostata
 • orsakerna till stickningar i fötter
 • botemedel för gastroenterit
 • är en bastu bra för dig?
 • hur man kan förhindra mögel i badrummet
 • om övervikt hos barn
 • Vilka olika typer av wellness-program?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com