Hur sluta röka om du är bara beroende av tobak och inte nicotene.

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-16
Bryta en vana kan vara svårt, ibland ner rätt smärtsam. För många rökare försöker sluta är förvirrande. Även om de flesta rökare är beroende av nicotene som finns i cigaretter är vissa endast beroende av att röka. Rådgör med din läkare innan du försöker något för att förbättra din hälsa, och fråga honom om dessa enkla livsstilsförändringar kan gynna dig

Du behöver:. .
Viljestyrka


1

Städa! Om du röker i bilen, har din bil närmare att bli av med lukten. Om du röker inne, ja då är det dags för vårstädningen. Dra ner dina gardiner, band era sängar, och tvätta allt. Torka av väggar, schampo mattor, och ha tålamod. Det tog inte en dag för cigarett lukt till permiate ditt hem och det kommer inte att ta en dag att få ut det.
2.
Dagbok! Krafsa ner de saker som utlöser ditt behov av en cigarett. Är det trafiken, tider på jobbet, röker du när din i telefon? Var röker du? I huset, utanför, ett område på jobbet? Genom att identifiera platser och situationer som du förknippar med rökning, kommer du lättare kunna göra smärre ändringar i din rutin som kan (i längden) rädda ditt liv.
3.
handlingen att röka är avkopplande. Och det är inte konstigt varför! Rökning är en serie långsamma och avsiktliga djupa andetag. Djupa andetag slappnar dig. När du känner röksug, försök göra exakt vad du skulle göra om du var ca lysa. Den enda haken är, lyser inte. Om du brukar röka med andra på jobbet, försök att hitta en ny plats att "ta en minut". Har någon gå med dig, för att hålla dig sysselsatt, och gör långsamma, djupa andetag avsiktliga. Efter 5-10 minuter, gå tillbaka till arbetet. Kanske pausen du behövde och inte cigaretten.
4.
Lura sig själv. Prova att byta till mentol smaksatt cigaretter när du bestämmer dig att sluta röka. Efter en vecka eller så av rökning mentol cigaretter, ersätta cigaretten med pepparmynta. Kombinera pepparmynta med djup andning övningar. Du har lurat din kropp genom att göra det tror du gav den vad den ville, utan att egentligen ge in
5.
Meditera. När du är i duschen, på löpbandet, eller pendlar till jobbet, ta en stund att koppla ditt sinne och koncentrera sig på vad ditt slutmål är. . . Att vara rökfri. Håll detta mål i åtanke, men inte korsfästa dig själv om du stavar fel. Bara ta det lugnt och hitta andra hälsosamma vanor som du kan ersätta rökning med.
6.
Fråga vänner och släktingar att inte röka runt dig. Istället för att låta dem vara ett dåligt inflytande på dig, vara ett gott inflytande på dem. Och om de inte vill vara omkring dig eftersom din quiting, exakt hur illa gjorde du behöver dem i ditt liv att börja med?

Tips och varningar


 • Ta det långsamt! Det finns några mycket lyckliga människor som kan sluta cold turkey. Jag var inte en av dessa människor! Rökning var bara en del av vad jag gjorde. Jag åt, jag rökte, jag pratade i telefon, rökt jag. Och då märkte jag att linjer och rynkor började hitta hem på mitt ansikte. Jag är inte gammal, inte ens i närheten! Att bli gammal före min tid helt enkelt inte var ett alternativ! Och mina barn frågade mig: "Mamma, varför gör du det för dig själv?" Det träffar verkligen hemma när det kommer från en 5 år gammal. Så jag var tvungen att hitta ett sätt att sluta. Dessa är de steg som fungerade för mig. Lämna gärna dina kommentarer om de steg som fungerade för dig!
 • alltid konsultera en läkare innan du försöker något för att förbättra eller ändra dig hälsa! De gick inte till skolan den tiden för INGENTING! De kan hitta alternativa sätt att hjälpa dig!


 • Previous:nothing Next:hur man kan öka sexualitet

  Relaterade artiklar


 • Vad är triglycerider?
 • hur man kan göra själv sjuk från alkohol
 • inåtväxta tånagel symtom
 • vad är en hög PSA nivå?
 • hur man kan förstå varför läkaren ser på tungan (när han säger öppna och säga ahhh)
 • hur man ska äta innan en koloskopiundersökning: tarm prep
 • hur man gör sorg rådgivning
 • hem rättsmedel för illamående under graviditeten
 • Vilka är funktionerna i ett stetoskop?
 • hur du ska justera glasögon för att passa bekvämt på öronen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com